Matei Alexandru, anchetatorii.ro: poliția și garda forestieră sunt mână în mână cu mafia lemnului

În ultimii ani pădurile României au dispărut văzând cu ochii. Nu au scăpat de lăcomia mafiei lemnului nici pădurile din Județul Suceava.

La emisiunea Știrea Zilei din 15 ianuarie, jurnalistul de investigații de la anchetatorii.ro, Matei Alexandru, a venit cu dezvăluri în premieră despre defrișările ilegale din Suceava.

„Pădurarul Marcel Caunei este un pion important în mafia defrișărilor ilegale de la Suceava. Cetățeanul care a sesizat poliția a sesizat Parchetul din Rădăuți, cerând verificarea avizului fals întocmit de pădurarul Mircea Căunei din Sucevița. La sfârșitul lunii august anul trecut, Căunei a mai fost implicat într-un scandal cu un transport de lemn, atunci ieșind la iveală și faptul că pădurarul respectiv ar avea în zona Sucevița mai multe case și utilaje de exploatare a lemnului, deși legea îi interzice acest lucru”, susține jurnalistul de investigații.

Pădurarul a fost prins cu lemn furat in urma sesizarilor cetatenilor de mai multe ori. Poliția și garda forestieră sunt mână în mână cu mafia lemnului, aceștia având averi impresionante.

„În comuna Sucevița, cetățenii spun ca Mircea Caunei are cinci imobile pe numele sau si al apropiaților săi, printre care și fosta lui soție, de care s-ar fi despărțit pentru a nu «bate la ochi» și pentru a putea împărții averea doar în acte. Trei dintre cele cinci imobile sunt finalizate, iar două sunt în construcție.Același pădurar are și șase TAF-uri cu ajutorul cărora produce sume impresionante de bani. Trebuie menționat că niciunul dintre cele șase TAF-uri nu ar fi înmatriculate pe numele său”, dezvăluie cei de la anchetatorii.ro

Întreaga emisiune din 15 ianuarie cu jurnalistul de investigații Matei Alexandru poate fi accesată aici

%d blogeri au apreciat: