Măsuri propuse de industria HORECA pentru deschiderea localurilor

Distribuie acest articol!

Proprietarii localurilor, prin reprezentanții industriei HORECA, au transmis autorităților un plan de redeschidere a restaurantelor, barurilor și cafenelelor în perioada 16 mai – 15 iunie.

De la 1 iunie, spațiile închise vor putea primi clienți până la 50% din capacitatea lor.

Măsurile propuse de reprezentanții HORECA sunt:

  • distanță de 1,5 – 2m între mese
  • mese de maxim 8 persoane
  • un număr maxim de 200 de persoane în același timp într-un local
  • fiecare punct de servire și casă de marcat va fi dotat cu un paravan
  • toți angajații vor purta obligatoriu mască de protecție și mănuși
  • angajaților li se va verifica temperatura la intrarea în tură iar aceasta nu trebuie să depășească 37 de grade

“Având în vedere apropierea datei de 15 mai, anunțată ca fiind data la care revenim la Stare de Alertă, ce ne va da posibilitatea reluării activității, pentru operatorii din HORECA este important să existe un plan cu reglementări și măsuri fezabile, în vederea menținerii siguranței, atât pentru angajați, cât și pentru oaspeți”, spune președintele organizației patronale din Horeca – HORA, Daniel Mischie, pentru Profit.ro.

Rămâne de văzut ce măsuri vor adopta guvernanții, din cele propuse de reprezentanții localurilor.

După 15 mai se vor deschide hotelurile și vor putea primi clienți, însă momentan nu s-au discutat măsurile de redeschidere a restaurantelor, cafenelelor și barurilor din interiorul hotelurilor.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: