Știrile 60m.RO

Marșul pentru Viață 2024: sâmbătă, 30 martie, în București, Iași, Constanța, Cluj-Napoca, Brașov, Galați și alte localități

Sâmbătă, 30 martie, va avea loc Marșul pentru Viață în București, Iași, Constanța, Cluj-Napoca, Brașov, Galați și în alte aproape 1.500 de localități din România și Republica Moldova. Tema de anul acesta este „Construim împreună pentru viață”. Evenimentul se află la a XIV-a ediție la nivel național, scrie activenews.ro.

„Prin această activitate de încurajare a femeilor însărcinate și de ajutorare a femeilor, a mamelor cu mulți copii, a părinților cu mulți copii, se vede prețuirea pe care creștinii trebuie să acorde darului vieții, pentru că un copil care se naște în lume are șansa de a fi nu doar cetățean al patriei pământești. Darul de a avea copii nu este doar unul de ordin utilitar – să avem copii, să aibă grijă de noi, să ne simțim bine în comuniune, nu în singurătate – ci este și un dar pentru eternitate, pentru că cei care au trăit viață creștină, în sfințenie, pe pământ vor avea șansa să devină sfinți ai lui Dumnezeu în Împărăția Cerurilor. Deci darul vieții pe pământ este un dar pentru eternitate”, a transmis Părintele Patriarh Daniel.

Marșul pentru viață în București

Anul acesta Marșul pentru viață București are un traseu nou:

Sâmbătă, 30 martie 2024

Piața Universității /Esplanada cu statui

11:30- adunarea participanților

12.30- plecarea în marș spre Parcul Izvor

13.00- concertul Live for Life și activități de socializare în parc.

„Noi credem cu tărie că este nevoie de o comunitate responsabilă și empatică pentru a ocroti femeia însărcinată, ca să poarte și să nască în cele mai bune condiții copilul cu care este însărcinată. Știm că doar prin implicarea generală putem construi această cultură.

Femeile au nevoie:

→ de familie și de prieteni care să le fie alături; de bărbați care să înțeleagă situația femeilor însărcinate și a mamelor și să le sprijine, astfel încât ele să poată avea viață personală, profesională, de familie și activitate socială. Toți avem nevoie de o COMUNITATE de sprijin.

→ de cadre medicale competente, cu statut recunoscut în societate, recompensat material în mod adecvat și cu un orar de lucru civilizat.

→ de asistenți sociali, pregătiți profesional și respectați, care pot interveni în situații dificile; de psihologi, terapeuți, preoți și de alții care pot oferi sprijin sufletesc și psihologic.

→ de instituții/organizații de educație formală și informală, care să educe tinerii și comunitatea despre relații, respect, sprijin, valori.

→ de lideri și formatori de opinie care să conducă dialogul cu toți membrii societății noastre, pentru o informare și educare permanentă.

→ de autorități și actori politici care să înțeleagă problematica sprijinului pentru viață și să construiască o legislație corespunzătoare.

Iar mâine vom celebra puterea COMUNITĂȚII și a COLABORĂRII. De aceea, tema marșului din acest an este CONSTRUIM ÎMPREUNĂ PENTRU VIAȚĂ!

Vă așteptăm în număr cât mai mare, să fiți alături de noi și să construim vocea PRO-VIAȚĂ!” – au transmis, într-un mesaj pe Facebook, organizatorii Marșului pentru Viață București.

Marșul pentru viață în Iași

La Iași, Marșului pentru viață se va derula începând cu ora 13:00, cu plecare din Piața Unirii. Programul este următorul:

●     Imnul „Marșului pentru viață” interpretat de bursierii și voluntarii Pro Vita Iași alături de copiii de Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu”, coordonați de Pr. George Alexandru Lupu (Imnul este disponibil aici).

●     Cuvântul Preasfințitului Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.

●     Moment artistic susținut de Corul Marii Uniri.

●     Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași.

●     Moment artistic susținut de Corul de copii al Municipiului Iași.

●     Premierea câștigătorilor concursului de creație „Viața prin ochi de copil”.

●     Ioana Dumitrașcu, mamă care a trecut prin criză de sarcină.

●     Pornirea pe traseul „Marșului pentru viață”: Piața Unirii – Colegiul Național – Bld. Independenței – Str. I. C. Brătianu – Teatrul Național – Bld. Ștefan cel Mare și Sfânt – Piața Unirii

Încheierea Marșului.

„Marșul pentru viață” va reuni câteva puncte de informare și de promovare a valorilor vieții ale asociațiilor și departamentelor ce își desfășoară activitatea în sprijinul copiilor, părinților, familiilor: Asociația „Studenților Creștini Ortodocși Români” Iași, Asociația „Tinerilor Ortodocși Români” Iași, Asociația „Studenți pentru Viață” filiala Iași, Asociația „Prietenii Sfinților Trei Ierarhi”, Tabăra „Floare de colț” a Arhiepiscopiei Iașilor, Departamentul Minorități din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor, Asociația „Zbor de Fluturi” și Asociația „Down Iași România”.

În Arhiepiscopia Iașilor, „Marșul pentru viață” are loc în 19 localități: Iași, Vlădeni, Bazga-Răducăneni, Țuțora, Podu Iloaiei, Țibănești, Scânteia, Pașcani, Hârlău, Botoșani, Dorohoi, Darabani, Săveni, Iacobeni, Ștefănești, Piatra-Neamț, Târgu-Neamț, Petricani, Borca.

Marșul pentru viață în Constanța

Marșul pentru Viață de la Constanța este programat să aibă loc sâmbătă, 30 martie, începând cu ora 13:00 și este organizat de Arhiepiscopia Tomisului, Biroul de consiliere și informare „Sfinții Părinți Ioachim și Ana”, cu sprijinul altor asociații afiliate la Mișcarea Provita din România – Constanța.

Programul evenimentului este următorul:

– Ora 13:00: În Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va citi o rugăciune de binecuvântare, urmată de discursuri.

– Ora 14:00: Participanții se vor îndrepta către traseul stabilit: Piața Ovidiu – Biserica Greacă – str. Mircea cel Bătrân – Capitol – Biserica „Sf. Îngeri” – Spitalul Județean și retur – b-dul Tomis – Poșta Mare – Catedrala arhiepiscopală.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button