Politică

Marius Lulea(AUR): Fără să reducem numărul de primării, instituții și funcționari nu vom reuși

Marius Lulea este inginer constructor, antreprenor dar și vicepreședinte al AUR. Acesta susține că astăzi birocrația și corupția domină instituțiile de stat, iar partidele politice au infestat instituțiile publice.

„Statul român alocă pentru investiții mai puțin de 7% din bugetul de stat. Sumele sunt prea mici, ridicole. Practic statul există numai să consume, ca un parazit. Astăzi avem aproape 1,3 milioane de angajați la stat, aproape dublu față de statele dezvoltate ale Europei. Peste 35% din acești bugetari sunt angajați de către partidele politice la stat, acești angajați nu doar că consumă prin salarizare, dar ei sunt cei care induc birocrația și corupția. Numărul acestor funcționari trebuie redus drastic la mai puțin de un milion, oferind astfel 300.000 de persoane mediului privat pentru a se dezvolta. Nu avem nevoie de importuri din Asia din moment ce nu folosim eficient resursa locală ” a susținut Marius Lulea.

El a vorbit și despre necesitatea reformei administrative:

„Nu există nici o șansă să reducem birocrația fără să reducem numărul de instituții ale statului. Avem peste 3.000 de unități administrative, în marea lor majoritate nefuncționale, fără cetățeni, fără resurse economice care să le asigure funcționarea. Va trebui să comasăm aceste instituții, să fie mai puține, aproape de 1.000.

Va trebuie să scoatem din legi ca să simplificăm relația cu statul român și să scădem numărul de instituții centrale și descentralizate la mai puțin de 500, din cele peste 5.000 existente acum. Suntem în țara lui: nu se poate” a declarat Marius Lulea.

El consideră că PSD și PNL nu vor și nu vor face aceste reforme deoarece vorbim chiar despre activul lor de partid. Cele două formațiuni au slăbit statul, nu vorbim de un stat pentru români ci de un stat pentru PSD și PNL.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button