Politică

Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR: Profesorii sunt mințiți! Există bani pentru majorarea salariilor!

Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, a spus cadrelor didactice aflate în grevă generală că sunt mințiți de către actuala guvernare cu privire la faptul că nu ar exista bani pentru a li se majora salariile. Prim-vicepreședintele AUR a explicat că efortul bugetar este unul infim în comparație cu sumele pe care Guvernul le-a alocat pentru creșterile salariale ale aleșilor locali și parlamentarilor, pentru vaccinuri sau pentru avioane cu o vechime de 40 de ani.

„Li se spune profesorilor că nu este acum momentul (n.r. să protesteze), că nu sunt bani. Au fost bani pentru creșterile salariale pentru primari, pentru președinții de Consilii Județene, s-au dat bani și la parlamentari, se dau 50 de milioane euro în fiecare an la partidele politice, dar ei le spun profesorilor că nu sunt bani.

Eu le spun profesorilor că bani sunt și sunt mințiți! Să trăiești cu 2200 de lei după ce au dublat prețurile în ultimii 3 ani reprezintă bătaia de joc pe care guvernarea actuală, adică PSD și PNL, o face la adresa celor care ar trebui să se ocupe de viitorul copiilor. Mulți profesori trăiesc cu doar 2200 de lei, cei care sunt debutanți. Nu ar trebui să existe niciun salariu sub 3000 de lei sau sub 4000 de lei. Ca să se poată face acest lucru efortul bugetar este de doar 100 de milioane de euro pe an.

Deci au găsit bani pentru avioane de 40 de ani, 1 miliard de euro, cumpără tot felul de fregate, s-au cumpărat vaccinuri de 2 miliarde de euro și, în fiecare an, sunt tot felul de cheltuieli fictive pe care statul le face pentru ca banii să intre în buzunarul unora. Dar nu au găsit 100 de milioane de euro să se asigure că fiecare profesor pleacă acasă cu cel puțin 3000 de lei.

Eu profesorilor le spun mai mult de atât: sunt bani să se crească salariul fiecărui profesor cu cel puțin 1000 de lei. Sunt 360 de mii de profesori în sistemul de învățământ. Acest efort de creștere cu 1000 de lei înseamnă o cheltuială bugetară de doar 1 miliard de euro.

Deci, nu credeți ce spun ei că nu sunt bani. Vaccinurile au costat mai mult decât atât, iar mare parte din acești bani se întorc în realitate în economia reală, deci statul recuperează încă jumătate dintre ei.
De aceea, să fim solidari cu cerințele pe care profesorii le au, deoarece nu este normal ca un profesor astăzi să câștige mai puțin decât un zidar sau un dulgher. Respectăm munca tuturor, dar ei trebuie să se ocupe de generațiile viitoare!”, a spus Marius Lulea în cadrul ședinței săptămânale a grupurilor parlamentare reunite ale AUR.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button