Politică

Marius Lulea, la prezentarea programului de guvernare al AUR la Ploiești: Ne-au lăsat părinții fără locuri de muncă, iar frații mei au trebuit să plece din țară pentru că aici în țară toate fabricile au fost delapidate, date gratuit și apoi demolate, ca să fie siguri că nu vom avea unde să lucrăm

Marți, 6 iunie, a avut loc la Ploiești prezentarea programului de guvernare al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR). Am inițiat un demers în premieră pe scena politică din România, și anume dezbaterea publică a programului de guvernare. Ne dorim să aflăm de la români părerea lor cu privire la propunerile AUR, dar și să îmbunătățim documentul „Reconstruim România: Programul de Guvernare AUR în 15 puncte”.

România traversează acum un moment sensibil al istoriei sale. Românii și-au pierdut speranța, și-au pierdut încrederea, sunt dezamăgiți de toți cei care au ajuns până acum la guvernare și care nu au făcut nimic pentru oameni. Românii au nevoie de un plan. Acest plan poate fi „Reconstrucția României”. Planul nu poate fi înfăptuit însă de partidele vechi.

Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, a arătat în discursul său faptul că în 1857 la Ploiești se deschidea prima rafinărie petrolieră din lume, însă, după 1989, „au venit unii să ne spună că noi nu ne pricepem, nu știm să ne ocupăm cu nimic. Așa că, au luat cele 10 rafinării care existau la acel moment și câteva mii de fabrici și le-au închis”.

„Ne-au lăsat părinții fără locuri de muncă, iar frații mei au trebuit să plece din țară pentru că aici în țară toate fabricile au fost delapidate, date gratuit și apoi demolate, ca să fie siguri că nu vom avea unde să lucrăm. Acum, în România mai sunt 4 rafinării. Nici una nu mai este în proprietatea unui acționar român sau a statului român. Ni s-a spus că statul nu știe să gestioneze. Bine că OMV, una din companiile care a pus mâna gratuit pe o rafinărie din Ploiești, are acționar statul austriac. Românii nu aveau voie să aibă acționari români”, a spus prim-vicepreședintele AUR.

Marius Lulea a subliniat că „AUR va reduce taxele pe muncă!”

„Astăzi, fiecare român plătește din munca lui 45% taxe la stat. Ca să înțelegeți ce înseamnă acest lucru: vă duceți 5 zile la muncă, joi și vineri munciți pentru statul român, ca acești delapidatori să fure. Miercuri v-ați dus la muncă și ați plătit TVA-ul. Nu se poate să fie românii bogați cu taxele care există. După ce ați făcut acest lucru vi se spune că trebuie să plătiți educația, să faceți pregătire cu copiii dumneavoastră și trebuie să vă duceți la spitale private sau din afara țării. De aceea, AUR spune că banii trebuie să rămână la români. Concomitent cu reducerea taxelor, AUR va majora salariul minim pe economie până la 4.000 de lei net”, a adăugat prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button