PoliticăPrima Pagină

Marius Lulea (AUR): PNL, PSD și USR, propun creșteri mici la pensii mici și creșteri mari la pensii mari

Vicepreședintele AUR, Marius Lulea, critică noua guvernare și partidele care își bat joc de cei mai săraci români, pensionarii cu pensia minimă. Clasa politică mafiotă, PSD, PNL, USR, a creat un sistem special pentru pensionarii de lux astfel când avem creșteri de pensii ei să primească procentual același nivel cu pensionarii acre trăiesc cu 800 de lei. Dacă la cei 800 de lei avem o mărire de 10% și pnsionarul de lux cu 50.000 de lei pe lună primește tot o mărire de 10%. Prin această lege a pensiilor România a devenit țara cu cei mai mulți pensionari aruncați la marginea societății din Uniunea Europeană. Nu mai avem echitate socială.

Marius Lulea AUR: PNL, PSD și USR, propun creșteri mici la pensii mici și creșteri mari la pensii mari

„Mizeriile acestea propun creșterea cu 10% atât a pensiilor mici cât și a celor foarte mari. Pensii foarte mari pe contributivitate nu prea există, adică nu există. Tocmai de aceea AUR a susținut în campania electorală o altă formulă, creșterea egală a tuturor pensiilor, dar în valoare absolută.

Spre exemplu un bătrân cu o pensie de doar 1.000 de lei să primească 500 de lei suplimentar, adică să obțină un total de 1.500 de lei pensie lunară. Tot așa propunem ca pensiile mari, de 50.000 de lei, să crească tot cu 500 de lei, adică să ajungă la 50.500 de lei. AUR propune echitate. Ce vedem noi însă că propune sistemul, adică PSD, PNL, USR.

Cică e corect să creștem la toți cu 10%. Adică un român cu 1.000 de lei să mai primească 100 de lei la pensie, adică să aibă 1.100 lei lunar în total. Un pensionar de lux cu 50.000 de lei pensie lunară să obțină 5.000 de lei suplimentar, adică cam cât 5 pensii mici să fie numai creșterea. În valoare absolută un pensionar de lux va primi de 50 de ori mai multă creștere decât românul sărac. Pensionarul de lux va ajunge la 55.000 de lei pensie lunară.

Suma totală ce se poate acorda este aceeași în toate cazurile, tocmai de aceea formula propusă de noi este să o împărțim frățește la toți pensionarii, nu să creștem inechitatea socială prin creșteri foarte mici la majoritatea pensionarilor și creșteri foarte mari la pensionarii de lux. Nici în ultimul ceas aceste specimene nu au milă față de români. Voi ce credeți de soluția AUR?”, a scris vicepreședintele AUR, Marius Lulea, pe blogul său personal.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button