Politică

Marius Lulea (AUR): OMV este un SOVROM pe model sovietic

În 1989, de aici, de la Timișoara ar fi trebuit să vină schimbarea. Însă visul românilor a fost repede spulberat. Avem 1000 de morți, peste 1.000 de morți despre care s-a uitat. Nimeni nu vorbește despre morții de la Revoluție, iar cei care au condus România după acest moment sunt chiar criminalii de la Revoluție.

Ceea ce vedem noi nu este o întâmplare. Este rodul este rodul unei grupări vinovate pentru crimă în masa. În anul 2024, Alianța pentru Unirea Românilor trebuie să vină la guvernare. Românii nu mai au răbdare, iar guvernarea nu trebuie să se facă în alianță cu partidele politice care au condus până astăzi România. Aceste partide au avut timp 33 de ani să dovedească dacă pot guverna o țară. Dacă am fi fost antreprenori, această companie ar fi fost demult închisă, falimentată. AUR merge la guvernare numai cu românii.

Sunt aproape un milion de firme românești, dar sunt firme cu puțini angajați. Sunt firme decapitalizate, sunt firme sărăcite de impozitele ridicate. În timp ce românii se chinuie să și construiască afaceri sunt companii străine în România care oferă salarii mici și, care sunt favorizate de către statul român. Cred că aici, în sală, avem cel puțin 30% antreprenori. Ei știu că conturile le sunt blocate de fiecare dată când au de plătit un leu restanță, impozit la ANAF și că ANAF-ul vine să le ia banii. Explicați-mi cum o companie cum este O.M.V are datorii către statul român de miliarde de euro, peste un miliard de euro și nimeni nu le-a blocat conturile.

După 1945 sovieticii au adus în România 19 companii. Sovromuri se numeau. Aceste companii au fost prezentate atunci ca mari investitori străini. Vor veni cu tehnologie, vor salva România. În realitate a fost vorba despre spolierea avuției naționale. Să știți că, cu părere de rău, și după 89 avem Sovromuri în România. OMV este o companie străină care nu a venit cu bani, nu au venit cu tehnologie, nu a venit cu oameni, nu a venit cu resurse, dar ei sunt principalii beneficiari a tot ceea ce am spus mai devreme.

Avem companii în zona de industrie a lemnului care domină piața. Toate companiile mici au fost închise și 90% din piață este dominată de aceleași companii austriece care mimează libertatea, fiind acționarii împărțiți pe trei companii diferite. Este vorba tot de un Sovrom. În 53, cam în acea perioadă s-a cam înțeles că aceste companii nu fac decât să spolieze avuția poporului român și au fost date afară. Cred că și noi trebuie să înțelegem că este nevoie de o distribuție mai echitabilă în societate a avuției, a bunăstării. Nu putem avea unu la sută din companii care au 60 la sută din cifra de afaceri și toți banii pleacă în afara țării. Dar banii înseamnă munca noastră. Banii înseamnă lemnul din pădurile țării, înseamnă petrolul românesc, gazul românesc.

Am dat un miliard de euro să răscumpărăm ceea ce ne aparține. Gazul din Marea Neagră. Cu ce ne ajută că astăzi DNA-ul cercetează dacă faptele s-au întâmplat. De aceea trebuie să ajutăm companiile românești.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button