Politică

Marius Lulea (AUR): „Guvernul PSD-PNL continuă să îi sfideze pe fermierii aflați în stradă! Promisiunile făcute sunt egale cu zero!”

„Ministerul Agriculturii se laudă că va acorda un sprijin de 100 euro/hectar pentru sectorul vegetal. Doar că mint cu nerușinare. În realitate, acest sprijin de 100 euro/hectar era deja prevăzut să fie acordat de APIA în 2024 încă de la finele anului trecut.

Pe 28 decembrie 2023, ministrul Florin Barbu anunța subvenții noi la APIA pentru anul acesta. Mai exact, opt noi scheme de plată urmau să fie plătite fermierilor. Una dintre ele era și această subvenție de 100 euro/hectar. Banii urmau să fie achitați de la bugetul de stat, în baza Cadrului Ucraina, prelungit de Comisia Europeană până la finalul lunii iunie.

Ceea ce fac acum este doar o sfidare pe față a fermierilor care protestează în stradă. Le promit 100 euro/hectar, dar în realitate nu este nimic nou față de ceea ce au promis în urmă cu aproape 3 săptămâni.

În loc să vină cu soluții, Florin Barbu și guvernul Ciolacu reiau măsuri pe care oricum fermierii trebuiau să le primească anul acesta. De fapt, ce s-a rezolvat? Nimic!

Așa se așteaptă Marcel Ciolacu și Florin Barbu să îi determine pe fermieri să nu mai protesteze? Marcele, veniți cu soluții concrete, nu încercați să îi păcăliți pe fermieri! Dacă nu aveți soluții, le puteți prelua pe cele pe care AUR le-a propus”, a declarat prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button