Politică

Marius Lulea (AUR): Deficitul bugetar este unul colosal, statul cheltuie mai mult decât poate economia privată produce

Deficitul bugetar este unul colosal, statul cheltuie mai mult decât poate economia privată produce. România se împrumută pe plan intern și extern într-un ritm galopant, nesustenbil. Masa monetară crește în continuare, fără corelare cu performanțele slabe ale economiei românești. Creșterea de PIB este în fapt rezultatul creșterii cheltuielilor ca urmare a împrumuturilor realizate, adică acum cheltuim ineficient și apoi 30 de ani plătim. Nu mai producem aproape nimic, importăm masiv și folosim o parte din banii împrumutați pentru acest lucru.

În acest timp guvernul nu are nici un plan pentru redresarea țării, fiecare își face jocurile, politicienii fac și desfac liste electorale. Coaliția Sărăciei nu mai are resursele necesare pentru a conduce România, specialiștii au abandonat partidele după ce au fost dați la o parte de cei care dau din coate, oameni fără experiență profesională, managerială sau administrativă, în general impostori, slugi obediente, oameni fără coloană verticală care nu pot urmări decât propriul interes.

În anul 2023 România s-a împrumutat cu 25 de miliarde de euro. Mulți nu înțeleg aceste cifre, de aceea doresc să le explic în bunuri materiale, în investiției. Cu 25 de miliarde de euro se puteau construi aproximativ 2.000 de km de autostradă, cu 25 de miliarde de euro se puteau construit 250 de spitale județene, cu 25 de miliarde de euro se puteau construi 5.000 de școli, creșe sau grădinițe.

Banii s-au dus însă pe achiziții dubioase și pe cheltuielile mari ale statului. Trebuie oprită debandada guvernării, Marcel Ciolacu trebuie oprit căci este mai periculos deja decât Florin Câțu sau orice alt premier. Actualul premier sacrifică România și viitorul cetățenilor pentru a rămâne la putere, ascunzând dezechilibre pe care nici nu le poate înțelege dar care deja fac mult rău țării.

În nenumărate rânduri AUR a tras semnalul asupra problemelor ce apar, ulterior, la câteva luni, ele au fost confirmate și de presa sistemului deoarece deveniseră mult prea vizibile. Dacă ascundem sub preș de populație ceea ce se întâmplă, nu înseamnă că problemele nu se mai petrec ci doar că ele temporar nu sunt vizibile.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button