Marius Craina solicită accesarea de urgenţă de fonduri europene pentru reabilitarea spaţiilor vechi de învăţământ din Timişoara

Candidatul Pro România la funcţia de primar al Timişoarei, Marius Craina, solicită accesarea de urgenţă de fonduri europene pentru reabilitarea clădirilor în care se desfăşoară procesul de învăţământ din Timişoara. Pentru aceasta, el consideră că e necesară crearea în cadrul primăriei a unui departament specializat chiar pe atragerea unor asemenea finanţări.
Marius Craina a ales liceul Emanuil Ungureanu pentru lansarea Programului pentru Educaţie, care cuprinde planurile pe care acesta doreşte să le aplice pentru rezolvarea problemei spaţiilor dărăpănate din proprietatea municipalităţii, acolo unde se desfăşoară cursuri. Iar alegerea unui asemenea fundal nu a fost degeaba.
„Una din problemele uriaşe ale sistemului de învăţământ şcolar e legat de clădirile unde se desfăşoară procesul şcolar. Clasele funcţionează în clădiri vechi istorice. Nu e respectată siguranţa elevilor şi a personalului. E absolut obligatorie demararea unui proces de renovare a acestor clădiri. Foarte multe clădiri arată aşa cum  nu sunt începute demarate proiecte de renovare. Fondurile necesare pentru renovarea acestor clădiri sunt deosebit de mari, din acest motiv e necesară atragerea de fonduri europene. E nevoie de un plan pentru fiecare, să ştim la ce să ne aşteptăm pentru fiecare dintre ele”, a declarat, joi, Marius Craina.
Pentru accesarea unor asemenea finanţări, e absolut necesară înfiinţarea unui departament specializat.
„La Primăria Timişoara atragerea de fonduri europene a fost extrem de lentă. E nevoie un deparament de specialişti, în care să lucreze persoane cu experienţă, care au mai lucrat în domeniu, şi care să accesze aceste fonduri pentru renovarea clădirilor”, a mai subliniat reprezentantul Pro România.
El a abordat şi unul dintre subiectele extrem de mediatizate ultima săptămână, din sectorul timişorean educaţional. Este vorba despre lipsa creşelor şi grădiniţelor care să asigure locurile necesare familiilor timişorene.
„Există un număr insuficient de creşe şi grădiniţe. Toate datele arată creşterea demografică în Timişoara,

 » Aflați mai multe detalii…

%d blogeri au apreciat: