Politică

Marii perdanți: Diana Șoșoacă și Dacian Cioloș s-au făcut de râs

Alegerile europarlamentare au oferit cifre șocante, cel puțin din perspectiva exit-poll-urilor oferite de CURS-AVANGARDE la ora 22:00, după închiderea urnelor.

Astfel, pe lângă marii învingători, adică social-democrații și liberații din alianța PSD-PNL, care au obținut peste 50% din voturi, pot fi considerate pierzătoare partidele AUR (14%), ADU (11%) și UDMR (5%), pe lângă surprizele evidente.

Dacian Cioloș și Diana Șoșoacă, cifre neașteptate la europarlamentare

Cu toate acestea, marii perdanți sunt candidații independenți, care au obținut un scor de 4%, sub pragul electoral, dar și partidele SOS și REPER. Acestea din urmă, conduse de Diana Șoșoacă, respectiv Dacian Cioloș, au obținut aproximativ 3% din voturi.

Astfel, aceste partide au ratat pragul electoral și nu vor trimite reprezentanți în Parlamentul European. Așadar, un eșec total, chiar surprinzător pentru multă lume, mai ales că Diana Șoșoacă își pregătise locul de europarlamentar drept plan B pentru un eșec la Capitală.

Diana Șoșoacă spera la mijlocul zilei să fie votată masiv de tinerii din diaspora, însă se pare că oamenii nu au fost convinși de discursul acesteia. Mai mult, liderul SOS România a făcut un LIVE de mai bine de 10 ore pe rețelele de socializare, încercând să-i determine pe oameni să o aleagă.

”În România, peste 1 milion de tineri au făcut 18 ani şi trebuie să iasă la vot. O parte din părinţi şi din bunici au votat împotriva intereselor României şi împotriva viitorului tinerilor. De aceea avem jumătate din ţară plecată în afara graniţelor ţării.

În acest moment, diaspora să iasă la vot, diaspora să voteze şi să îşi schimbe soarta (…). Este momentul să se înceteze cu fraudarea alegerilor. De 34 de ani se fraudează în neştire alegerile.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button