Politică

Marian Oprișan a primit 1 milion de euro de la mama sa

Vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan (PSD), a împrumutat de la mama sa un milion de euro.

Mama lui Oprișan, fostă lucrătoare la fabrica de confecții din oraș, este pensionară. Fiul susține că banii acesteia provin din afacerile imobiliare.

În ultima declarație de avere, completată pe 15 iunie, anul curent, Marian Oprișan consemnează că făcut primul împrumutat la mama sa, în valoare de 51.466 de euro, în anul 2018 și are dată scadentă 2028. Doi ani mai târziu a urmat un alt împrumut de 1.175.450 de lei, iar în 2021 – un al treilea împrumut de 1.273.000. Cele două împrumuturi au ca dată scadentă 2030. Tot până în 2030, Marian Oprișan ar trebuie trebui să restituie mamei și echivalentul a un milion de euro, banii împrumutați în acest an.

Cuantumul ratelor către mama s-ar ridica la 14.000 de euro lunar. Oprișan câștigă mai puțin de 2.500 de euro pe lună. Potrivit declarației de avere, în 2022 a câștigat 147.687 de lei, iar soția sa, funcționar în cadrul CJ Vrancea 98.157 de lei.

„Bineînțeles că nu-i dau banii înapoi”

Contactat de PressHub, Marian Oprișan a declarat că banii mamei provin din afaceri imobiliare și că circuitul banilor a fost unul legal. El susține că nu va restitui banii mamei.

„E un simplu împrumut familial. Am luat niște bani de la mama. Mai exact, mi-a dat mama niște bani, Banii provin din imobiliare ale mamei mele. Suntem curați ca lacrima, am fost verificați de toate organele abilitate, tranzacțiile s-au făcut prin băncile din România. Bineînțeles că nu-i dau banii înapoi, așa e rubrica în declarația de avere, trebuie trecut „împrumut”, a declarat, pentru PressHub Marian Oprișan.

Potrivit declarației de avere, Marian Oprișan deține patru suprafețe de teren în județul Vrancea, ultima achiziție, un teren de peste 11.000 de metri pătrați, fiind făcută în acest an.

De asemenea, deține două apartamente, o casă de 615 metri pătrați, și o altă construcție de 173 de metri pătrați. Ultimele două două imoblile figurează ca fiind dobândite în 2022 și 2023. Oprișan mai deține două autoturisme Mercedes, cumpărate în 2021 și 2022.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button