Maria Gheorghiu: Astăzi se promovează lucruri care nu au legătură cu adevărata cultură

Maria Gheorghiu, un nume de referință în folkul românesc, a discutat într-un interviu cu Alina Panico despre importanța culturii în zilele. Cultura este singura modalitate prin care putem să facem pași înainte, mai ales în contextul actual.

„Din păcate, cultura este dată pe ultimul loc, când, dimpotrivă ar fi cea care să ne ajute să facem pași înainte. Fără cultură nu se poate. De aceea, se spune redeschideți teatrele, sălile de concerte, oamenii au nevoie de această hrană. Un un om care nu are acces la cultură, ci doar la subcultura care ni e servește pe toate canalele de televiziune, se îndobitocește, nu mai poate gândi cu propriul creier. Mă întreb dacă nu cumva cineva își dorește să fim niște yesmeni, fără puterea de a ne împotrivi, având argumente. Dacă nu ai cultură nu poți face nimic. Ni se promovează lucruri care nu au legătură cu adevărata cultură”, este de părere Maria Gheorghiu.

În plus, mărturisește artista cu părerea de rău, dacă ești patriot în zilele noastre ești luat în derâdere. „Cred că este cea mai mare greutate pe care o are sufletul meu. Ar trebui să fie cea mai puternică armă împotriva a ceea ce vrea să facă globalizarea”, a precizat aceasta.

Vedeți întreaga emisiune aici:

%d blogeri au apreciat: