Marele specialist în economie Florin Cîțu nu are doctorat în SUA. Ce a trecut în CV nu reflectă realitatea

Distribuie acest articol!

Marele specialist în economie Florin Cîțu nu are doctorat în SUA. Ce a trecut în CV nu reflectă realitatea. Astfel, deși în document se specifică faptul că, între 1997-1999, premierul a făcut un masterat la Universitatea de Stat din Iowa și apoi, până în 2002, a studiat la aceeași universitate pentru doctorat, Cîțu nu a obținut titlul de doctor, arată Libertatea.

Reacția oficială la această informație:

„Referitor la informația apărută în presă, conform căreia premierul Florin Cîțu ar fi mințit în CV-ul oficial de la Guvern cu privire la anul absolvirii masterului în SUA, Guvernul României face următoarele precizări:

În situația în care programul masteral este complet, sistemul universitar din Statele Unite ale Americii dă posibilitatea celor care termină anii de studiu să continue cu școala doctorală. Este și cazul premierului Florin Cîțu, care a terminat programul de master în cadrul Iowa State University și, în consecință, a continuat parcursul universitar cu școala doctorală.

În timpul școlii doctorale, odată cu parcurgerea unor etape, studentul devine eligibil pentru diploma de master. În cazul în care studiile doctorale nu sunt încheiate prin disertație, atunci universitatea le oferă studenților o diplomă de master.

Pentru acuratețea informației, premierul a menționat, în CV-ul său, în cazul școlii doctorale, că, deși cursurile programului doctoral au fost completate, nu a mai încercat să obțină disertația. Este evident, prin urmare, că premierul Florin Cîțu a fost de bună-credință atunci când și-a redactat CV-ul, nedorind niciun moment să inducă în eroare opinia publică cu privire la studiile sale.

Faptul că premierul Florin Cîțu a obținut diploma de master este un lucru certificat de Iowa State University, informație obținută inclusiv de o parte dintre jurnaliști”, a transmis Guvernul României.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: