JUSTIȚIE

Marea Britanie a respins definitiv extrădarea lui Puiu Popoviciu

Curtea Supremă de Justiție din Marea Britanie a respins definitiv pe 25 iulie cererea României de extrădare a omului de afaceri Gabriel Popoviciu. Decizia Curții Supreme vine după apelul României împotriva unei decizii anterioare prin care, de asemenea, s-a refuzat extrădarea lui Popoviciu în România. Este o decizie finală în această chestiune și înseamnă că Popoviciu nu va fi extrădat în România.

Victoria în instanță pentru Popoviciu marchează sfârșitul unui litigiu de șase ani. Curtea Supremă va emite sentința privind apelul în timp util.

Această decizie finală vine în urma deciziei din 11 iunie 2021 a Curții Superioare din Londra de a refuza extrădarea lui Popoviciu în România. În acea hotărâre, judecătorul britanic Lord Justice Holroyde a declarat: „Dovezile arată un risc real ca apelantul să fi suferit un exemplu extrem de imparțialitate judiciară, astfel încât nu poate exista nicio îndoială cu privire la consecințele asupra corectitudinii procesului.”

Avocatul Edward Fitzgerald QC a afirmat că Popoviciu ar suferi o „negare flagrantă a justiției” dacă ar fi trimis înapoi să-și ispășească sentința în România.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button