Politică
USR și PNL într-un front comun pentru desocializarea României?

Asistăm în aceste zile la o situație care pare de-a dreptul incredibilă: PNL și USR s-au așezat la aceeași masă pentru a propune candidați unici pentru fiecare din localitățile din România.
Am fi tentați să credem că asistăm la o desocializare a României? Greu de spus din moment ce PNL este de fapt PDL, iar USR este plin de personaje care au lucrat foarte bine cu PSD(inclusiv președintele în funcție).
Se vorbea despre o fuziune USR cu PLUS, dar partidul din urmă a ieșit practic de pe scena politică în ultima perioadă. Asta de cânt au pus condițiile în fața realizărilor, iar USR s-a orientat către PNL, pachetul politic comun având șanse mai mari de reușit decât luat separat.
- Austria ține prețurile mari la energie în România, Bulgaria și GreciaConsumatorii industriali de energie electrică din România, Bulgaria și Grecia au cerut Comisiei Europene stabilirea unui mecanism de sprijin în raport cu prețurile angro mari la electricitate suportate de industriile energointensive, în special de cele din Europa de Sud-Est, din cauza fragmentării pieței europene unice de profil ca urmare a insuficienței interconexiunilor energetice dintre țările din Europa Centrală, în principal Austria, și cele din Balcani via Ungaria. ACCER, BFIEC și UNICEN arată în scrisoare că operatorul de transport și sistem (OTS) al Austriei, Austrian Power Grid AG (APG), omologul Transelectricii din România, beneficiază în continuu de 6 ani, din 2020 …
- Ipocrizia ministrului Energiei: Dacă subordonații mei directori își scad salariul cu 20% mi-l scad și euMinistrul Energiei, Bogdan Ivan, a declarat joi, despre renunţarea benevolă a unei părţi din salariu, de către şefii din companiile din energie, că dacă ei îşi scad 20% din salariu, este dispus să îşi scadă şi ei salariul cu 20%. ”Dacă avem o decizie guvernamentală asumată de premier, este evident că o să port această discuţie cu directorii din subordine. Dacă ei îşi scad 20% din salariu, sunt dispus să îmi scad şi eu salariul cu 20%. Dar trebuie să vorbesc cu ei”, a declarat Bogdan Ivan, la Antena 3.
- Sindicaliştii de la Apele Române protestează în faţa Ministerului Mediului: Tăiaţi bani de la parlamentari, nu de la noi!Câteva zeci de sindicalişti de la Apele Române protestează, vineri, pentru două ore, în faţa Ministerului Mediului, faţă de diminuarea veniturilor salariale prin reducerea sporului de condiţii vătămătoare de muncă. Acţiunea, care se va desfăşura până la ora 13:00, se înscrie în seria protestelor stabilite de Blocul Naţional Sindical (BNS) şi începute cu o zi în urmă la Ministerul Finanţelor faţă de măsurile de austeritate ale Guvernului Bolojan. Protestul membrilor Sindicatului „Mureşul” din Apele Române (SMAR) a început, vineri, la ora 11.00, în faţa Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor. Sindicaliştii, dotaţi cu steaguri, vuvuzele şi pancarte, sunt nemulţumiţi de faptul că prin plafonarea sporului …
- Sorin Faur: România a fost laborator și poligon pentru numeroase clase de muniție cu care se rade sistematic de pe fața pământului democrația liberală, în sensul ei nepervertit de ideologii ultimului sfert de veacRomânia a fost laborator și poligon pentru numeroase clase de muniție cu care se rade sistematic de pe fața pământului democrația liberală, în sensul ei nepervertit de ideologii ultimului sfert de veac. De fapt, „ideologi” e o etichetă exagerat de generoasă. În fond, doar niște activiști cu propaganda ai unor entități dubioase care îi plătesc copios pentru a susține cu cinism demontarea democrațiilor în numele democrației. N-aș vorbi dacă n-aș cunoaște personal numeroase personaje notorii care, cu 10-15 ani în urmă, combateau cu virulență scrîșnită ceea ce azi aplaudă cu fervoare flaboaiantă. Pot, dar nu voi da exemple. Ar fi …
- Comasarea CNA cu ANCOM, un atac la libertatea preseiPlanul de comasare a Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) cu Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) provoacă îngrijorare profundă în rândul jurnaliștilor, societății civile și experților în media. Dincolo de justificările birocratice sau economice invocate de guvern, această mișcare este percepută ca un atentat la libertatea presei și o încercare periculoasă de centralizare a controlului asupra spațiului informațional. Două instituții cu misiuni diferite, forțate într-o structură unică CNA are rolul de garant al libertății de exprimare în audiovizual, fiind autoritatea care monitorizează conținutul editorial, sancționează derapajele și asigură echilibrul în reflectarea politică. ANCOM, în schimb, este o …