Politică

Marcel și baronii PSD au preluat rolul de chelneri. PSD, anexa PDL-ui de altădată

Sub conducerea lui Marcel Ciolacu, PSD trece prin cele mai umilitoare momente ale existenței sale ca partid politic. Sub spectrul stabilității politice în contextul războiului de la granițe, președintele Klaus Iohannis a reușit să transforme PSD într-un partid balama, o anexă a fostului PDL de altădată, partid ce a umilit ani la rând baronii PSD.

În loc să îl concedieze pe Iohannis prin referendum, Marcel Ciolacu a pus PSD în rolul mielului dus la tăiere, fiind azi doar o umbră a partidului care făcea legea în țară și câștiga alegerile cu 40%. Din cauza impotenței lui Marcel Ciolacu în negocierile cu Iohannis și a luptelor intestine cu clanul Firea-Pandele, PSD se prăbușește încet dar sigur în sondaje. Deja a ajuns la 26%, iar trendul nu e favorabil PSD în contextul crizei socio-economice.

Firea, Pahonțu și Iohannis au grijă să îl mențină pe Marcel Ciolacu în bula lui imaginară.

Se pare că Vasile Blaga avea dreptate când a afirmat că PNL (fostul PDL) vine să negocieze rotativa cu șoferii PSD-iștilor de altădată. Klaus Iohannis îl joacă pe degete pe Marcel Ciolacu în privința rotației premierilor, Ciolacu având rol de păpușă și Iohannis de păpușar. După o zi pe alta Ciolacu a alunecat pe sticla lui Iohannis și nu a mai ajuns premier cum era stabilit în protocol. Greva profesorilor este folosită de Iohannis pentru a ține PSD departe de scaunul de la Palatul Victoria și se pare că nici americanii nu sunt prea încântați să îl vadă pe Marcel în funcția de premier.

Odată ajuns anexa PNL și a lui Klaus Iohannis, PSD nu mai are puterea să crească în sondaje neavând pârghiile puterii, iar gafele agramatului Ciucă îi vot trage pe toți în jos. Le putem ura doar atât: Scufundare ușoară!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button