Internațional

 Majoritatea absolută a polonezilor sunt împotriva trecerii țării la moneda euro

Majoritatea polonezilor sunt împotriva trecerii țării lor la moneda Euro, conform unui studiu realizat de IBRiS Research, la comanda Zet Radio, informează Agenția Bulgară de Știri (BTA), citată de Novinite.

Astfel, conform cercetării, 49% dintre polonezi sunt împotriva renunțării la moneda națională, iar 15,2% dintre ei sunt „oarecum” împotrivă. Cu alte cuvinte, 64,2% dintre polonezi se opun, mai mult sau mai puțin, adoptării monedei Euro.

De cealaltă parte, 14,7% dintre respondenți s-au poziționat ferm de partea adoptării monedei Euro, în timp ce 9,8% „tind” să fie de acord cu această afirmație. În total, este vorba despre 24,5% dintre polonezi, care susțin renunțarea la moneda națională.

11,3% dintre ei au declarat că „nu știu/nu răspund” la această întrebare. Cei mai mulți susținători ai monedei Euro s-au găsit în orașele mari, dar nici acolo nu sunt în majoritate: în localitățile cu peste 250.000 de locuitori, procentul care susțin moneda euro este de 42%, în timp ce 48% sunt împotrivă.

În orașele mici și la țară, procentul pentru euro nu depășește 25%,. Cei mai mai mari susținători ai renunțării la moneda națională a Poloniei sunt, nesurprinzători, reprezentanții marilor companii care activează în această țară: 54% dintre aceștia cred că ar trebui adoptată moneda euro.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button