PoliticăRepublica Moldova

Maia Sandu: Securitatea Moldovei va fi asigurată de o armată puternică, nu de neutralitate

Moldova ar trebui să se bazeze pe o armată puternică pentru securitate, nu pe statutul de neutralitate din constituția sa. Această poziție a fost exprimată miercuri într-un interviu acordat JURNAL TV  de către președintele Republicii, Maia Sandu, care este și comandantul șef al forțelor armate ale țării.

„Neutralitatea funcționează atâta timp cât alte țări o respectă. În caz contrar, trebuie să fim pregătiți să ne apărăm. Văzând acțiunile militare ale Rusiei împotriva Ucrainei, înțelegem că riscurile sunt foarte mari, că neutralitatea noastră nu va fi respectată. <…> Aceasta înseamnă că, din păcate, trebuie să întărim sectorul de apărare”, a spus Sandu.

Ea a amintit că statutul de neutralitate nu permite Moldovei să se alăture unui bloc militar. Republica Moldova nu are nici fonduri pentru modernizarea armatei, așa că se va baza pe donatorii occidentali. În același timp, Sandu a remarcat că nu i-a fost frică de o reacție negativă din partea Transnistriei și Moscovei.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button