Știrile 60m.RO

Maia Sandu cheamă populația la Adunarea Națională Moldova Europeană pe 21 mai: „A venit timpul ca cei care sunt cu ochii pe noi să vadă că suntem uniți și curajoși”

Maia Sandu cheamă populația la Adunarea Națională Moldova Europeană pe 21 mai: „A venit timpul ca cei care sunt cu ochii pe noi să vadă că suntem uniți și curajoși”

„Moldova, la fel ca alte țări europene, plătește un preț enorm pentru războiul fără sens declanșat de Rusia în Ucraina. De mai mult de un an, tinerii mor pe câmpurile unde anii trecuți creștea grâu. Sute de mii de oameni nevinovați sunt loviți de bombe, în casele lor, unde acum doi ani își duceau viața lor obișnuită, cu grijile și bucuriile zilnice. Milioane de oameni au pierdut tot ce aveau, tot ce au agonisit o viață întreagă, și sunt în pribegie”, a spus Maia Sandu, la începutul discursului său.

„Rusia continuă un război inuman împotriva unui vecin pașnic și încearcă să slăbească Europa”, a declarat președinta Republicii Moldova, subliniind că „șantajul energetic continuă”, iar „viața a devenit mai complicată, mai neliniștită și mai scumpă, după 24 februarie”. „Timpul ne-a demonstrat că am ales calea cea dreaptă. Cei care visau să destabiliezeze situația în Republica Moldova au eșuat”, a mai spus președinta Republicii Moldova, punctând că „partenerii externi ne-au ajutat și au demonstrat că sunt gata să ne sprijine”.

Deși autoritățile moldovene au făcut totul „pentru a proteja oamenii și pentru a asigura pacea și stabilitatea în țară”, „încă sunt în țara noastră persoane care ne amenință cu războiul”, mai spune Sandu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button