Știrile 60m.RO

Maia Sandu ar pierde prezidențialele într-un Tur II cu Igor Dodon

Președinta Maia Sandu nu va lua al doilea mandat de președintă din turul I al unor eventuale alegeri prezidențiale, care ar avea loc duminica viitoare. Cel puțin așa au răspuns moldovenii intervievați în cadrul unui sondaj realizat de IMAS, în luna februarie. Datele studiului nu conțin însă opțiunile de vot din regiunea transnistreană sau ale moldovenilor din diasporă.

Astfel, dacă duminica viitoare ar avea lor alegeri prezidențiale, Maia Sandu și Igor Dodon ar acumula cele mai multe voturi, dar niciunul nu va reuși să câștige fotoliul de șef de stat din primul tur.

IMAS a simulat câteva situații pentru un eventual tur doi al alegerilor prezidențiale și iată care sunt rezultatele – Maia Sandu ar pierde Președinția dacă în turul doi va lupta cu Igor Dodon sau cu Ion Ceban.

Actuala președintă ar învinge dacă ar ajunge în turul doi cu Renato Usatîi sau Irina Vlah.

Sondaj IMAS. Trei partide în Parlament, două – pe prag: Cum ar vota moldovenii, dacă duminică și-ar alege deputații

UNIMEDIA (R. Moldova), 21 martie 2024 – Culorile Parlamentului nu s-ar schimba, dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare anticipate. Totuși, numărul de mandate pe care le-ar obține formațiunile ar fi însă total diferite față de situația actuală.

Astfel, cei mai mulți dintre moldoveni ar vota pentru actualul partid de guvernământ – PAS, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor ar acumula cu 10 puncte procentuale mai puțin decât concurenții electorali, iar pe locul trei în preferințe rămâne echipa lui Ilan Șor, reorganizată în Partidul Șansă – cu 14,5 la sută din sufragii.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button