Florin Cîţu dezvăluie câţi bani s-au încasat din amenzi în timpul stării de urgenţă

Mai puţin de 100 de milioane de lei s-au încasat din amenzi în timpul stării de urgenţă, a declarat, duminică, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu. Valoarea amenzilor date a depăşit 600 de milioane de lei.
Florin Cîţu a declarat, duminică, la Digi24, că din cele 600 de milioane de lei, cât a fost valoarea amenzilor în starea de urgenţă, s-au plătit amenzi de doar 100 de milioane.
„Mai puţin de 100 de milioane de lei au fost încasate din aceste amenzi. Sunt la bugetul de stat, acum vedem, dacă sunt contestate şi sunt decizii favorabile cetăţenilor atunci bineînţeles că va trebui să restituim aceşti bani”, a spus Cîţu.
Întrebat despre o eventuală amnistie fiscală în acest caz, al amenzilor date în perioada stării de urgenţă, pentru care există o decizie de neconstituţionalitate, Florin Cîţu a spus că „încă nu am luat această decizie. Este o decizie pe care trebuie să o discutăm cu premierul şi vom vedea”.
„Nu am participat la o discuţie care să aibă acest subiect, al amnistiei fiscale faţă de amenzi”, a mai spus ministrul Finanţelor.
În perioada stării de urgenţă au fost date amenzi în valoare de peste 600 de milioane de lei.
Sursa: www.medifax.ro
- Ungaria sprijină tinerii să-și cumpere locuințe cu credite subvenționate. În România, prețurile explodează, iar statul nu se implicăGuvernul ungar anunță un program prin care oferă credite cu dobândă subvenționată de 3% pentru achiziția primei locuințe, indiferent de zonă. În România, tinerii se confruntă cu prețuri imobiliare record și cu un stat absent, care nu oferă nici sprijin real, nici alternative. Diferența dintre cele două abordări politice devine tot mai evidentă. Premierul ungar …
- AUR vine cu soluții concrete pentru ieșirea din criză: Program în 12 puncte pentru o Românie demnă și suveranăÎn timp ce guvernul Bolojan impune măsuri dure de austeritate fără consultare publică, AUR reacționează ferm și oferă o alternativă coerentă pentru depășirea crizei economice și politice. Suveraniștii propun un plan în 12 puncte care vizează reducerea risipei, sprijinirea capitalului românesc și protejarea muncii cinstite. Este una dintre puținele inițiative politice care vine cu soluții …
- Explozie de revoltă în asistența socială: Guvernul lovește exact acolo unde doare cel mai tare, în oamenii care au grijă de cei vulnerabiliZeci de angajați din sistemul de protecție socială protestează în fața Ministerului Muncii, acuzând Guvernul că le distruge complet motivația prin tăierea drastică a sporurilor pentru condiții grele. Ordonanța 36/2025 e văzută ca o insultă directă la adresa celor care muncesc în condiții extreme cu bolnavi, copii abandonați sau persoane cu dizabilități. Sindicatul ROUA avertizează …
- România stă pe bogății, dar clasa politică se uită în altă parte: un nou zăcământ de gaze naturale riscă să rămână doar pe hârtieUn nou zăcământ de gaze naturale a fost descoperit lângă Craiova, în zona Spineni, dar perspectivele de valorificare sunt sumbre în contextul unei clase politice corupte, incapabile și obedientă intereselor externe. Deși descoperirea are potențial economic major, lipsa unei strategii naționale reale și bâlbele birocratice pot sabota dezvoltarea zăcământului. În timp ce alte țări își …
- Cum a inițiat AUR moțiunea împotriva Ursulei! A cuprins-o disperarea că românii au curajPentru prima dată în istoria recentă a Parlamentului European, un europarlamentar român inițiază o moțiune de cenzură împotriva întregii Comisii Europene. Gheorghe Piperea, reprezentantul AUR la Bruxelles, a avut curajul pe care ceilalți doar îl mimează: a spus răspicat că Ursula von der Leyen trebuie să plece. Nu pentru motive politice, ci pentru lipsă de …