JUSTIȚIE

Mafia sistemului lucrează! Laura Vicol știa că urmează perchezițiile, reiese din documentele DIICOT

Vladimir Ciorbă, acționarul majoritar Nordis, Laura Vicol, soția sa, și angajați ai companiei Nordis au fost duși marți la Curtea de Apel București, DIICOT solicitând arestarea preventivă a acestora. Din referatul cu propunerea de arestare reiese un fapt grav pentru parchet: Laura Vicol știa duminică seara că a doua zi va fi percheziționată, astfel că și-a ascuns telefonul mobil pe care îl folosea în mod obișnuit.

Extras din referatul procurorilor:

„Inculpata, ca şi liderii grupării, nu manifestă decât dispreț față de păgubiţi, în condiţiile în care, conștientă fiind de proveniența infracţională a sumelor dobândite, le epuizează rapid prin cheltuieli opulente şi extravagante într-un interval de timp foarte scurt.

Inculpata a încercat în ultima perioadă, folosind calitatea de persoană publică, prin luările de poziţii în spaţiul public în special prin intermediul retelelor de socializare sau în discuții private, așa cum relevă interceptările citate anterior, fie să se delimiteze de activitatea infracţională a grupului NORDIS, fie, împreună cu soţul acesteia, inculpatul Ciorbă Vladimir-Răzvan, să aerediteze teza unor abuzuri deliberate împotriva ei și a familiei sale în scopul distrugerii imaginii și reputației acesteia.

Nu în ultimul rând, inculpata a ascuns bunuri care puteau constitui mijloace de probă, respectiv terminalul mobil pe care l-a utilizat până în data de 02.02.2025, aproximativ ora 23.00, dată la care a fost dezactivat, a doua zi, la data de 03.02.2025, cu ocazia percheziției domiciliare și, ulterior, la sediul DIICOT, prezentând un alt telefon mobil în contextul solicitării de predare a acestuia.

Gravitatea faptelor inculpatei rezultă în primul rând din multitudinea de infracțiuni despre care există probe că au fost săvârșite de către aceasta.

Un alt element extrem de important care denotă gravitatea faptelor este reprezentat de prejudiciul cumulat cauzat prin activitatea infracţională, de peste 40.000.000 lei, în dauna societăţilor administrate de soţul său Cirobă Vladimir Răzvan.

În realitatea obiectivă, faptele inculpatei în contextul infracţiunilor săvârşite, asa cum au fost expuse, au urmări nefaste asupra încrederii şi stabilităţii de care trebuie să se bucure mediul economic şi de afaceri, în concret domeniul imobiliar.

Prin activităţile subsumate infracţiunii de delapidare sunt grav vătămate relațiile sociale care privesc exercitarea corectă şi onestă a atribuțiilor de serviciu într-o companie privată, astfel încât fondurile acesteia să fie utilizate potrivit scopului şi obiectului de activitate ale acesteia. Or, inculpata a sprijinit şi beneficiat de acţiunile de deturnare, folosind orice mijloc posibil, a patrimoniului societăţilor, până la epuizarea completă a resurselor financiare, rezultatul firest fiind imposibilitatea de a mai respecta obligațiile contractuale asumate față de clienții cumpărători.

Inculpata nu ezită, pentru atingerea scopurilor infracționale, să folosească și să manipuleze persoane apropiate, inclusiv membri ai familiei, transformându-i în simple vehicule financiare, ceea ce denotă lipsă de scrupule în atingerea obiectivelor dând un plus de gravitate faptelor.”

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button