Politică

Mafia din energie patronată de PSD și PNL nenorocește România

România are de trei zile cele mai mari prețuri la energie din Europa pe piața bursieră spot, iar situația va continua și vineri. Față de săptămâna trecută, prețurile sunt aproape duble. Raluca Rusu, director în cadrul Monsson Trading, unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul energiei regenerabile din România, a explicat care sunt motivele.

Rusu a a mai spus că, peste un an, când în România vor fi în funcțiune capacități de energie regenerabilă comparabile cu țările din vestul Europei, vom avea prețuri mult mai mici decât cele pe care le vedem în momentul de față, scrie Hotnews.ro.

Prețul mediu spot al energiei electrice cu livrare joi este, în România, de 504 lei/MWh sau circa 101 euro/MWh, cel mai mare din Europa și dublu față de Germania. Prețul de la noi este egal cu cel din Bulgaria și aproape egal cu cel din Grecia (100 euro/MWh).

Astăzi este a treia zi la rând când se întâmplă ca toată zona balcanică să fie decuplată de piețele din centrul Europei, scrie publicația e-nergia.ro. Situația va continua și vineri. Prețul energiei cu livrare mâine în România va scădea puțin, la 96 de euro pe MWh și va fi la egalitate cu Bulgaria și Grecia. Un preț mai mare va fi doar în Slovenia – 103 euro pe MWh.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button