Mafia din ENERGIE: Delgaz Grid din grupul E.ON amendată cu 30 de milioane de lei

Distribuie acest articol!

Consiliul Concurenței a amendat compania Delgaz Grid SA din grupul german E.ON cu 30 de milioane lei (circa 6 milioane euro) pentru abuz de poziție dominantă pe piața serviciilor conexe distribuției de gaze naturale.

Anca Dragu Paliu, fost ministru al Finanțelor și ex-director general adjunct la E.ON Romania, ocupă acum funcția de Președinte al Senatului României din partea USR-PLUS. Anca Paliu Dragu nu este străină de aceste practici de tip mafiot prin care companiile de pe piața energiei jefuiesc populația, având în vedere funcția pe care a deținut-o în cadrul E.ON.

Amenda a venit după ce a fost terminată investigația declanșată în ianuarie 2019.

Consiliul Concurenței a sancționat Delgaz Grid pentru că ar fi abuzat de poziția sa dominantă din piața distribuției de gaze naturale, refuzând să dea acces tuturor companiilor la o serviciile furnizate.

Delgaz Grid SA are monopolul a distribuţiei de gaze naturale în 20 de judeţe situate în nordul ţării.

Compania din grupul german E.ON a recunoscut faptele anticoncurențiale și a beneficiat de reducerea amenzii, potrivit surselor Economedia.

Consiliul Concurenței a amendat în trecut și alte companii din piața de gaze: Distrigaz Sud a primit o sancțiune de 17 milioane de lei tot pentru abuz de poziție dominantă, compania Premier Energy SRL a fost amendată cu 6,3 milioane lei tot pentru abuz de poziție dominantă, iar Wirom Gas SA și nouă executanţi de lucrări în domeniu au fost amendați cu peste 900 de lei pentru încheierea unei înţelegeri anticoncurenţiale.

ENERGY LEAKS: Spioni, oligarhi, politicieni români implicați direct în mafia din ENERGIE cu conexiuni directe la Moscova


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: