Internațional

Macron: SUA și Germania se opun aderării Ucrainei la NATO

Statele Unite și Germania sunt principalii oponenți ai aderării Ucrainei la NATO, a declarat marți președintele francez Emmanuel Macron, înaintea Summitului aniversar al NATO de la Washington, desfășurat între 9 și 11 iulie.

Macron a subliniat „opoziția solidă” a SUA și Germaniei față de invitarea Ucrainei în Alianța Nord-Atlantică. „În cele din urmă, va exista o decizie a aliaților de a invita Ucraina să se alăture NATO,” a afirmat el.

Macron, în criză politică face acuzații grave: SUA și Germania se opun aderării Ucrainei la NATO 

Președintele francez a amintit și de Summitul NATO de anul trecut de la Vilnius, unde Ucraina nu a primit invitația de a deveni membră.

„Ucrainenii au fost destul de frustrați când au realizat că ușa era deschisă, dar nu suficient de larg. Și cred că scenariul pentru Summitul de la Washington este același,” a spus el.

În schimb, cancelarul german Olaf Scholz a asigurat sprijinul pe termen lung pentru Ucraina, care luptă împotriva agresiunii ruse.

Scholz, vorbind înaintea Summitului aniversar al NATO, și-a exprimat bucuria de a reafirma mesajul clar că „vom susține Ucraina atât timp cât va fi nevoie.”

El a menționat livrările de arme și inițiativa recentă a G7 privind un pachet de finanțare de 50 de miliarde de dolari, obținut prin valorificarea activelor rusești înghețate, ca semn de solidaritate cu Ucraina și un mesaj clar către Moscova.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button