Știrile 60m.RO

Macron salută protestele împotriva reformei pensiilor, dar refuză să se întâlnească cu sindicatele

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a transmis, vineri, că nu subestimează nemulţumirile cetăţenilor şi ale sindicatelor privind reforma pensiilor, fără însă a stabili vreo întâlnire cu liderii sindicali.

„Nu subestimez nemulţumirea pe care sindicatele o transmit, reflectând temerile a numeroşi francezi preocupaţi că nu vor mai ieşi niciodată la pensie”, a declarat Emmanuel Macron într-un răspuns trimis liderilor sindicali care cer o reuniune de urgenţă privind planul reformei pensiilor.

Preşedintele Franţei nu a stabilit nicio întâlnire cu liderii sindicali, dar, conform cotidianului Le Figaro, a salutat faptul că protestele s-au derulat „în spiritul responsabilităţii”.

Principalele centrale sindicale din Franţa pregătesc noi proteste masive faţă de o iniţiativă legislativă care prevede creşterea vârstei de pensionare.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button