Politică

Macron, pe urmele lui Iohannis: S-a prăbușit în sondaje după ce a susținut creșterea vârstei de pensionare

Popularitatea președintelui Emmanuel Macron a scăzut sub 30% după protestele din jurul reformei pensiilor, scrie Le Journal du Dimanche.

Potrivit publicației, decizia președintelui francez și a premierului de a adopta o reformă pentru schimbarea perioadei de pensionare de la 62 la 64 de ani, ocolind votul din camera inferioară a Parlamentului – Adunarea Națională – folosind articolul constituțional care permite un astfel de pas a dus la o scădere a popularității lor la un nivel comparabil doar cu începutul anului 2019 în timpul crizei „vestelor galbene”.

Peste 70% dintre francezi sunt nemulțumiți de Macron, potrivit unui sondaj realizat de Ifop Institute of Public Opinion comandat de Le Journal du dimanche. Președintele a pierdut 4 puncte într-o lună și a scăzut sub estimarea simbolică de 30% la 28% mulțumit de politicile sale.

„Acesta este un episod foarte rău pentru cei doi”, a declarat FRÉDéric Daby, CEO IFOP, cu privire la rezultatele sondajului.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button