Politică

Lumea Justiției – ÎNSCENAREA SIMION: Ca într-o veritabilă dictatură, membrii AUR și președintele George Simion au fost săltați de mascați în puterea nopții

INSCENAREA SIMION – Ca intr-o veritabila dictatura, membrii AUR si presedintele George Simion au fost saltati de mascati in puterea noptii. Scene uluitoare in Piata Victoriei, unde jandarmii au tarat fete si le-au bagat cu forta in duba. Actiunea de decredibilizare a lui Simion, orchestrata cu trei zile inainte de protestul anuntat impotriva regimului Iohannis, a culminat cu fabricarea unui dosar penal pe numele liderului opozitiei.

Scene incredibile pentru o tara care se pretinde a fi democratica. Liderul Opozitiei parlamentare, presedintele AUR George Simion, a fost saltat de mascati si dus cu forta la sectia de politie, cu cateva zile inainte de protestul impotriva regimului Iohannis si Guvernului Ciuca.

In noaptea de joi, 29, spre vineri, 30 septembrie 2022, Piata Victoriei a fost scena unei operatiuni specifice unei dictaturi: mai multi membri ai Aliantei pentru Unirea Romanilor, in frunte cu presedintele AUR, deputatul George Simion, au fost luati pe sus de catre mascati si bagati in duba si in masinile de politie. Jandarmii au mers pana intr-acolo, incat au tarat pur si simplu au maltratat doua fete, tarandu-le pe asfalt.

Pretextul a fost acela ca Simion si colegii lui de partid tulburau ordinea si linistea publica. In realitate, in mod evident, actiunea este una de decredibilizare a AUR, fix inainte de apropiatul protest de duminica, 2 octombrie 2022, unde zeci de mii de oameni sunt asteptati sa-si strige revolta fata de scumpirile galopante carora sunt nevoiti sa le faca fata din cauza politicii economice iresponsabile a guvernului Nicolae Ciuca.

In final, George Simion a fost anuntat ca pe numele sau a fost deschis dosar penal pe motiv ca ar fi condus in timp ce avea permisul suspendat.

AUR demonteaza inscenarea

Alianta pentru Unirea Romanilor a reactionat vineri, 30 septembrie 2022, cu un comunicat in care precizeaza ca George Simion nu a primit niciodata vreo instiintare ca ar avea permisul auto suspendat si nici ca ar fi vizat de vreun dosar penal.

Mai mult: imediat dupa aparitia comunicatului AUR, Simion a postat pe Facebook prima pagina dintr-o ordonanta de clasare emisa la 26 august 2022 in dosarul nr. 1652/P/2022 de catre procuroarea Maria Matei de la Parchetul de pe langa Judecatoria Buzau. Cauza se refera la o asa-zisa vatamare corporala din culpa si a fost inchisa prin clasare in temeiul art. 16 alin. 1 lit. e teza I din Codul de procedura penala: „lipseste plangerea prealabila” (vezi facsimil). AUR explica faptul ca acel dosar a fost deschis dupa ce masina lui George Simion a tamponat usor alt automobil – un accident minor, solutionat amiabil (fara vatamari si deci fara sa fie nevoie de ingrijiri medicale). In aceste conditii, partidul a subliniat ca nu ar trebui sa mai existe acum vreun dosar penal de vatamare din culpa, cata vreme presupusa parte vatamata nu a depus plangere penala. Dar chiar si daca ar exista, dosarul ar trebui inchis in baza art. 16 alin. 1 lit. a CPP: „fapta nu exista”, mai spune partidul.

Lumea Justitiei prezinta atat comunicatul AUR, cat si filmarea represiunii la care s-au dedat mascatii (vezi video):

Pozitia domnului deputat George Simion in legatura cu incidentul din noaptea de 30 septembrie:

Domnul deputat George Simion, Presedintele Partidului AUR, nu a primit niciodata o instiintare in legatura cu suspendarea dreptului sau de a conduce autovehicule.

De asemenea, domnul deputat George Simion nu a avut niciodata cunostinta de existenta unui dosar penal deschis la Politia Municipiului Buzau, in legatura cu vatamarea corporala din culpa a unei persoane intr-un accident rutier in care ar fi fost implicat.

Domnul deputat George Simion comunica faptul ca a existat un incident rutier minor, o usoara tamponare, asupra careia s-a convenit amiabil, fara victime.

Presupusa victima a acestui incident minor nu a avut nevoie de zile de ingrijiri medicale si nu a suferit vatamari. Infractiunea pentru care s-au facut cercetari nu exista, solutia legala ce trebuia dispusa in cauza fiind aceea de clasare in baza articolului 16 lit. a, Cod Procedura Penala. O astfel de situatie nu atrage in nici un fel suspendarea dreptului de a conduce a persoanei implicate intr-un incident rutier minor, fara victime.

Domnul deputat George Simion face precizarea ca nici legea nu prevede suspendarea dreptului de a conduce in situatia clasarii, decat daca a existat o vatamare consemnata intr-un act medico-legal. In consecinta, orice alta discutie lansata in spatiul public pe acest subiect este tendentioasa si este directionata exclusiv impotriva imaginii domnului Presedinte al Aliantei pentru Unirea Romanilor, deputat George Nicolae Simion.

Cu privire la celelalte evenimente vehiculate in spatiul public, veti avea constant puncte de vedere actualizate din partea Departamentului de comunicare al AUR”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button