Știrile 60m.RO

Lukașenko vorbește despre al Treilea Război Mondial: „Propunerea Poloniei pentru menținerea păcii în Ucraina este plină de un al treilea război mondial”

Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, consideră că propunerea Poloniei de a trimite un contingent occidental de menținere a păcii în Ucraina este plină de un al treilea război mondial. Cuvintele liderului belarus sunt citate joi de agenția BelTA.

„Vedeți, acești polonezi, nebuni, deja sugerează că acesta (n.r.: președintele SUA, Joe Biden) a fost invitat de peste ocean și încep să-l îndese: să creăm o forță de menținere a păcii de o sută de mii și să trecem prin Lviv până în Ucraina”, a spus Lukashenka. Potrivit lui, asta înseamnă un al treilea război mondial. Belarus, a continuat Lukașenko, nu poate sta deoparte.

Potrivit acestuia, situația este foarte gravă și tensionată.

„Pur și simplu ne vor călca în picioare cu o cizmă cu un astfel de caracter, nici nu vom avea timp să scârțâim”, a remarcat Lukașenko.

„Sau credeți că voi alerga din nou cu o mitralieră? Nu, băieți. Dacă doriți să aveți o țară, trebuie să te agăți de ea cu dinții și să ții. Mai bine fără mitralieră, așa că situația este foarte gravă, foarte tensionată.”

Anterior, Varșovia a inițiat trimiterea unei misiuni NATO de menținere a păcii în regiunile de vest ale Ucrainei. Președintele polonez Andrzej Duda plănuia să-și prezinte propunerea președintelui american Joe Biden la următorul summit NATO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button