Lui Arafat nu îi ajung banii de la stat: A cerut finanțare și din alte surse

Distribuie acest articol!

Pentru ca sănătatea să devină o parte a sistemului de securitate naţională, este nevoie să fie finanţată şi prin alte metode în afară de asigurările sociale de sănătate – spune şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Prezent la Forumul de Securitate în Marea Neagră şi Balcani, desfăşurat la Bucureşti, Raed Arafat a apreciat că este nevoie de o abordare nouă, în care sistemul sanitar să nu mai depindă atât de mult de zona comercială.

„Nu avem redundanță, limita de angajare este făcută pe limita fondurilor și pe limita unor activități de zi cu zi. Dar dacă îl consideri un sistem de securitate națională, nu trebuie să creezi redundanță și trebuie să creezi o capacitate mai mare, chiar dacă costurile sunt mai mari? Şi atunci cum finanțezi acest lucru? Poate pe lângă finanțarea sistemului sanitar prin asigurări va trebui să găsim şi o altă metodă să vină suplimentar, pentru a crea aceste capabilități, care am văzut în timpul pandemiei că avem nevoie de ele și nu le-am avut.”, a mai spus Arafat.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: