Ludovic Orban evită să spună un nume de premier: PNL va susține decizia președintelui

Distribuie acest articol!

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri, înaintea consultărilor de la Palatul Cotroceni, că delegația care va merge la discuția cu președintele are mandat să susțină orice propunere va considera Klaus Iohannis că este potrivită pentru funcția de premier. Orban a evitat să înainteze un nume, chiar dacă zilele trecute afirma că propunerea PNL de premier va fi în continuare tot el.

De asemenea, premierul interimar nu s-a pronunțat în legătură cu susținerea alegerilor anticipate. Întrebat dacă este posibil să mai fie organizate anticipate, Orban a răspuns: „Numai timpul poate să hotărască”. 

„Mandatul delegației este foarte simplu: PNL va susține decizia care va rezulta în urma consultărilor dintre delegația PNL și președinte și evident în urma consultărilor cu toate formațiunile parlamentare (…) Am văzut atâtea nume de posibili premieri, așteptați deciza președintelui”, a mai declarat Ludovic Orban.

Președintele PNL a mai declarat că deși România este condusă de un guvern interimar, acesta funcționează fără probleme.

„România are Guvern. Chiar dacă sunt premier interimar, echipa guvernamentală își face datoria și rezolvă toată problemele care trebuie rezolvate la nivel guvernamental”, a spus Orban.

Conform unor surse din PNL, liberalii vor insista în continuare pentru anticipate, chiar dacă la nivel declarativ nu va fi susținut acest scenariu, tocmai pentru a nu se ajunge din nou în blocaj din cauza deciziei CCR. 

În discuțiile din partid s-a conturat ca scenariu de lucru desemnarea unui premier tehnocrat din interiorul actualului Guvern, pentru a fi respins în Parlament, iar după asta, ultimul pas înainte de dizolvarea Parlamentului ar fi desemnarea lui Ludovic Orban ca a treia propunere de premier de sacrificiu. 

Sursa: www.digi24.ro


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: