Politică

Lucian Bode se sustrage în mod ilegal controlului parlamentar

Ministrul de Interne Lucian Bode s-a sustras în mod ilegal controlului parlamentar, neprezentându-se la plenul de luni al Camerei Deputaţilor, unde fusese invitat la „Ora Guvernului” de către grupul parlamentar al AUR pentru a oferi explicaţii cu privire la funcţia pe care o deţine secretarul de stat Raed Arafat în cadrul DSU „în condiţiile unor suspiciuni rezonabile exprimate recent în spaţiul public în privinţa unei potenţiale uzurpări de calităţi oficiale”, cum acuză partidul AUR.

AUR a solicitat venirea în Parlament a prim-ministrului Nicolae Ciucă şi a ministrului Afacerilor Interne Lucian Bode, la plenurile „Ora prim-ministrului”, respectiv „Ora Guvernului”. La invitaţia AUR, premierul va răspunde în privinţa achiziţiei dozelor de vaccin anti-COVID-19, arată un comunicat de presă al formaţiunii politice parlamentare.

„Este de notorietate publică faptul că România va mai primi şi achita vaccinuri în valoare de 790 de milioane de Euro. În ceea ce-l priveşte pe ministrul Lucian Bode, acesta va da socoteală în faţa Parlamentului în privinţa funcţiei pe care o deţine secretarul de stat Raed Arafat în cadrul DSU, în condiţiile unor suspiciuni rezonabile exprimate recent în spaţiul public în privinţa unei potenţiale uzurpări de calităţi oficiale”, a precizat AUR, în documentul de presă. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button