JUSTIȚIE

Lovitură mortală pentru ONG-ul „Blocați Bucureștiul!“

Cel mai mare dezvoltator imobiliar din Romania, One Mircea Eliade Properties, a reusit sa dizolve in instanta Asociatia Militia Spirituala, scrie Luju.ro.

Jurnaliștii mai menționează și că „ONG-ul are sa-i plateasca daune de 75.641,12 lei pentru joaca de-a blocatul investitiilor. Alte doua ONG-uri din gasca lui Nicusor Dan risca sa aiba aceeasi soarta, intrucat trebuie sa plateasca daune de peste 60.000 de euro“

În articol se mai precizează:

Incep sa apara primele masuri dure in instanta impotriva asociatiilor, chipurile, de mediu care au declansat de mai bine de 10 ani o vanatoare a dezvoltatorilor imobiliari romani, pentru a-i bloca pe motive puerile, cum ca nu stiu ce pasarica sau gandacel e pus in pericol de proiectele imobiliare.

Cateva ONG-uri din gasca primarului Capitalei Nicusor Dan au fost obligate in instanta sa plateasca daune de zeci de mii de euro (in total, peste 60.000 de euro) pentru prejudiciile cauzate dezvoltatorilor imobiliari One Mircea Eliade Properties SRL si Auchan Romania SA prin procesele intentate, prin care au reusit sa le perturbe grav activitatea economica.

Dupa ce au pIerdut procesele, aceste organizatii non-guvernamentale apropiate de Nicusor Dan au fost executate silit pentru recuperarea prejudiciilor, insa ce sa vezi: aceste asociatii s-au dat lovite, iar unele si-au desfiintat conturile si au declarat ca sunt insolvabile. Este motivul pentru care s-a trecut la solicitarea in instanta a dizolvarii lor, iar in primul dintre procese – cel cu Militia Spirituala – instanta a dispus nici mai mult, nici mai putin decat dizolvarea acestei asociatii.

S-a intamplat miercuri, 28 septembrie 2022, in dosarul nr. 19169/301/2022, la Judecatoria Sectorului 3, unde One Mircea Eliade Properties a cerut dizolvarea ONG-ului. Sentinta nu este definitiva, putand fi atacata cu apel.

(…)

MAi exact, potrivit surselor Luju, One Properties are de recuperat in felul urmator:

I. 124.809,12 lei, creanta compusa din:

– 49.168 lei datorati in solidar de catre ASB si SOS Orasul;

– 75.641,12 lei, creanta la randul ei alcatuita din:

a) 20.520,12 lei datorati de ASB;

b) 55.121 lei datorati in solidar de catre ASB si Militia Spirituala;

II. 49.168 lei, creanta datorata in solidar de ASB si SOS Orasul;

III. 8.587,22 lei cheltuieli de executare silita.

Daca sentinta Judecatoriei Sectorului 3 va ramane definitiva, vom asista la un moment al adevarului. Mai exact, vom vedea ca marii luptatori de mediu nu sunt decat niste indivizi care au produs in mod nejustificat daune consistente unor dezvoltatori imobiliari care au creat numeroase locuri de munca si au adus taxe si impozite insemnate la bugetul de stat. (…)

Articolul integral poate fi citit pe luju.ro

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button