Știrile 60m.RO

Locotenent-colonel din SBU bănuit de spionaj în favoarea Rusiei, reținut de autoritățile ucrainene

Anchetatorii ucraineni au reținut un ofițer ucrainean de securitate bănuit de spionaj în favoarea Rusiei, au transmis, joi, autoritățile, relatează Reuters.

Oficialul, un locotenent-colonel în cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU),este învinuit că a dezvăluit locația punctelor de control militare și alte „informații secrete”, a afirmat Biroul de Stat de Investigații (SBI).

Acesta ar fi trimis datele către coordonatorii săi ruși prin e-mail și printr-o aplicație de mesagerie. În urma percheziției au fost descoperite telefoane mobile, carduri SIM rusești, bani și alte dovezi care confirmă „legături de lungă durată” cu statul rus, a precizat SBI.

„Astăzi, SBU funcționează ca o echipă și face maximum pentru victoria Ucrainei”, a afirmat într-un comunicat liderul serviciului, Vasil Maliuk.

„Înlăturarea trădătorilor din rândurile noastre este o parte importantă a acestui proces”, a mai precizat Maliuk.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a demis pe fostul director al SBU, în luna iulie a anului trecut, invocând colaborarea cu Rusia a unor oficiali din agenția secretă.

Căutarea spionilor și a sabotorilor din teritoriile de curând eliberate este o parte esențială a apărării Ucrainei împotriva invaziei Moscovei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button