Social

Locomotiva unui tren CFR a luat foc în mers: mecanicul a suferit arsuri de gradul 2 la picioare

Locomotiva unui tren personal cu 100 de călători a luat foc pe ruta Oradea – Valea lui Mihai, singurul rănit fiind mecanicul, care după sesizarea focului, a continuat traseul până într-un punct în care putea fi asigurat accesul rapid al pompierilor. El a suferit arsuri de gradul ll la picioare.

”În după-masa zilei de marţi, 19 iulie, pompierii militari bihoreni au intervenit în localitatea Tămăşeu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locomotiva unui tren de călători care circula pe ruta Oradea – Valea lui Mihai. (…) Locomotiva avea ataşate 2 vagoane în care se aflau aproximativ 100 de călători. Pasagerii s-au autoevacuat, astfel că, din rândul acestora, nicio persoană nu a fost rănită. Pompierii militari au acţionat pentru stingerea incendiului, acordarea primului ajutor mecanicului de locomotivă şi desprinderea locomotivei de restul garniturii”, anunţă ISU Bihor, informează News.ro.

Deşi a sesizat focul, mecanicul locomotivei, un bărbat de 33 de ani, a continuat traseul pentru a opri într-un loc sigur, care să permită accesul rapid al pompierilor, oprind trenul în zona drumului comunal, la punctul de trecere peste calea ferată.

”Din păcate, în urma gestului eroic, acesta a suferit arsuri de gradul II la membrele inferioare, fiind transportat la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale. Pompierii militari bihoreni apreciază eroismul acestuia şi îî mulţumesc pentru spiritul civic de care a dat dovadă”, precizează ISU.

Incendiul a izbucnit la compartimentul motor, cauza probabilă fiind un conductor electric defect.

În urma producerii evenimentului, au ars locomotiva în proporţie de 70%, 1500 litri motorină şi un stâlp de curent electric din lemn aflat în apropierea locomotivei.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button