Internațional

Liz Truss și Ursula Von der Leyen au lansat o declarație comună: „Invazia Rusiei eșuează”

Premierul Marii Britanii Liz Truss și președintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, au lansat o declarație comună în urma unei întâlniri de astăzi la Adunarea Generală a ONU de la New York, scrie The Guardian.

Cele două au „condamnat ferm” acțiunile Rusiei în Ucraina și au fost de acord că apelurile lui Vladimir Putin la mobilizare parțială sunt „un semn că invazia Rusiei eșuează”, se arată în declarație, descriind discursul liderului rus drept „o declarație de slăbiciune”.

Declarația a continuat:

Ei au recunoscut curajul și curajul poporului ucrainean și au subliniat angajamentul lor comun de a susține sprijinul pentru Ucraina în lupta sa atât timp cât este nevoie.

Ele au discutat, de asemenea, despre relațiile Marea Britanie-UE, inclusiv despre energie, securitate alimentară și Protocolul din Irlanda de Nord, a adăugat acesta.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button