LIVE PROTEST. Libertate, dreptate, egalitate

Distribuie acest articol!

Începând cu ora 17.00 în București se anunță un important protest. Evenimentul se va desfășura în Piața Victoriei cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

18.16. Și la Brașov s-a adunat români. S-au afișat mesaje similare: „vrem libertate Brașov”.

18.16. Gelu Voican Voiculescu, ce s-a prezentat la eveniment, a fost huiduit de participanți și dat afară din piață. S-a strigat la adresa lui:”Securistule, Criminalule”.

18.15. „Guvernul e peștele, presa e curvă” este unul din mesajele afișate de participanți, făcând referire directă la blocajul media al evenimentului și la mita de 40 de milioane de euro oferită de guvernul PNL către presa din România;

18.10. La eveniment participă și membri ai societății civile. Asociația Platforma Unionistă Acțiunea 2012 a desfășurat un banner pe care scria: „16 mai 1812 Raptul Basarabiei, 208 ani de când urâm Rusia”.

18.10. S-a ieșit în stradă și în Cluj. Participanții aveau plancarte cu mesaje împotriva deciziilor drastice luate de guvernul României: „Stop Dictaturii”, „Distanțează și Stăpânește”, „Libertate Religioasă”.

18.05. George Simion prezent la eveniment: „PNL și PSD sunt aceeași mizerie. Nu suntem pro-ruși, nu mai trimite-ți sclavi precum Severin ca să ne discrediteze. Nu s-a dat nici o amendă, ne respectăm împreună cu jandarmeria. Televiziunile nu reflectă evenimentele din stradă deoarece au primit 40 de milioane de euro”.

18.00. Manifestația decurge fără incidente. Participanții respectă indicațiile date de către forțele de ordine. S-a ieșit cu steaguri tricolore.

17.40. Participanții la eveniment solicită respectarea drepturilor constituționale, libertatea de circulație și eliminarea decretelor ilegale. Participanții păstrează distanțarea fizică și stau depărtați unii de ceilalți.

17.15. Sute de persoane s-au prezentat la eveniment. S-a strigat „nici nu PNL, nici cu PSD, nici cu USR, noi suntem cu Libertate”, „dreptate”.

14.30. Un grup de persoane a început trasarea pe carosabil a locului în care fiecare participant va sta astfel încât să se respecte condițiile privind distanțarea socială.

Un protest similar a avut loc și ieri. Câteva sute de persoane se strânseseră în Piața Victoriei și au cerut eliminarea restricțiilor de circulație.

14.15. Alianța pentru Unirea Românilor-AUR, partidul lui George Simion, a lansat astăzi un comunicat prin care își anunță participarea la eveniment.

14. 10. Proteste similare au loc de câteva săptămâni și în Germania, Italia, Franța, Anglia și SUA. Participanții solicită repornirea activităților sociale și economice și eliminare interdicțiilor abuzive.

14.00. La eveniment și-a anunțat participarea și Viorel Cataramă. Controversatul antreprenor român a mers în aceste zile în cea mai infectată comunitate locală din România și a îmbrățisat oamenii. Ulterior și-a făcut testul și a ieșit negativ.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: