Lista starurilor politice care nu vor mai prinde un loc în Parlament: Șerban Nicolae, Mihai Goțiu, Adriana Săftoiu și Viorica Dăncilă

Partidele au stat în ședințe interminabile în ultimele zile din cauza negocierilor pentru listele de candidați la alegerile parlamentare din 6 decembrie, iar nervii au fost întinși la maximum pentru mulți dintre cei care nu mai prind un mandat de parlamentar. Printre victimele negocierilor se numără mulți dintre oamenii lui Dragnea – Șerban Nicolae, Viorica Dăncilă, Carmen Dan, Eugen Nicolicea, dar și liberali căzuți în dizgrație – Adriana Săftoiu ori Marian Petrache. Și USR PLUS a lăsat în afara locurilor eligibile nume cunoscute.
Cele mai multe epurări au avut loc la PSD. Social-democrații au tăiat în carne vie, ținând cont că se așteaptă la mai puține mandate decât în 2016. Nume grele din partid nu au mai prins un loc eligibil, iar certurile au luat locul dezbaterilor la ședințele din Kiseleff 10. Mulți pesedisti și-au luat rămas bun pe grupurile de whatsapp ale partidului, iar alții au aruncat vina pe liderii de la centru pentru cum s-au făcut aceste liste.
Lista PSD-iștilor care nu au mai prins locuri pe liste sau au fost plasați pe locuri ne-eligibile: Viorica Dăncilă, Carmen Dan, Marian Oprișan, Eugen Nicolicea, Șerban Nicolae, Florin Iordache (răsplătit însă de PSD cu poziția de președinte al Consiliului Legislativ), Liviu Pop, Liviu Pleșoianu, Ecaterina Andronescu, Iulian Iancu, dar și Decebal Făgădău (fost primar de Constanța, care a demisionat după ce i s-a deschis dosar penal).
Marian Oprisan a provocat discuții aprinse, după ce Marcel Ciolacu a refuzat lista de la Vrancea. Oprișan era cap de listă la Senat, după ce fostul baron a pierdut alegerile locale și funcția de președinte al Consiliului Județean. Oprișan a refuzat să accepte că Marcel Ciolacu i-a luat și conducerea organizației, așa cp a predat ștafeta unui apropiat, Nicușor Halici, în speranța că va prinde un loc eligibil pentru scrutinul din decembrie.
Un alt social-democrat rămas în afara listelor este Șerban Nicolae. Liderul senatorilor PSD nu a fost propus de nicio organizație pentru un nou mandat, așa că s-a transferat la Partidul Ecologist. Nicolae a fost președintele Comisiei Juridice din Camera Superioară și s-a făcut remarcat prin asaltul asupra legilor justiției.
Un alt fost lider al senatorulor PSD care a rămas fără loc este Radu Preda. Acesta a fost senator de Dolj, însă organizația condusă de Claudiu Manda l-a plasat în acest an pe un loc neeligibil la Camera Deputaților. Preda și-a anunțat demisia din PSD și s-a înscris imediat în partidul fondat de Traian Băsescu, candidând din partea PMP în județul Dolj.
Dacă alții și-au căutat un alt drum, senatorul PSD Liviu Pop a ales să facă un sondaj de opinie pe pagina lui de Facebook după ce a fost înlăturat de pe primul loc al listelor PSD Maramureș.
Viorica Dancilă nu a găsit înțelegere în partid și nu a prins nici ea un loc eligibil. Deși a susținut că își dorește să candideze pentru un post de senator, aceasta nu s-a inscris în competiție la organizația Teleorman.
Absențe marcate la PNL. Liberalii sunt siguri ca anul acesta vor obtine mai multe locuri decat in 2016. Chiar si asa, discutiile au fost intense si la ei, iar unii lideri cunoscuți nu vor mai face parte din viitorul Parlament.
Adriana Săftoiu este deputat din 2004, insa anul acesta nu a mai prins un loc pe lista PNL Bucuresti. Aceasta a postat pe pagina ei de socializare un citat al filosofului Constantin Noica. ”Orice inchidere e o deschidere”, a scris liberala.
Nici fostul presedinte al Consiliului Judetean Ilfov nu a mai prins loc pe liste. Marian Petrache trebuia sa deschida lista de la Senat in Ilfov, insa acesta nu a fost acceptat de presedintele organizatiei Ilfov, Hubert Thuma.
La USR PLUS au existat frământări majore cu privire la listele pentru noul Parlament. Multi dintre oamenii vocali ai formatiunii au fost plasati pe locuri neeligibile. Senatorul Vlad Alexandrescu este unul dintre cei care nu vor mai prinde un loc in viitorul Legislativ. Alexandrescu este pe locul 7 pe lista USR PLUS Bucuresti, cu sanse mici sa obtina un nou mandat.
In aceeasi situatie se afla si senatoarea Florina Presada. Aceasta este cu un loc mai sus fata de Vlad Alexandrescu. La alegerile parlamentare din 2016, USR a abtinut doar 4 locuri de Senator in circumscriptia 42 – Bucuresti.
Un alt nume cunoscut din USR este Mihai Goțiu. Performanța slabă de la alegerile locale în Cluj l-a trimis pe locul doi pe listele pentru Senat, considerat neeligibil.
De pe listele de candidați USR PLUS la parlament lipsesc și liderii care au câștigat alegerile locale în București (Nicușor Dan), Brașov (Allen Coliban) și Bacău (Lucian Viziteu).
Și UDMR pierde doi parlamentari cu mari experiență. Marton Arpad, unul dintre arhitecții distrugerii justiției, a anunțat încă din septembrie că nu va mai candida, după 30 de ani petrecuți în parlament. Al doilea este Attila Korodi, considerat un moderat, care a câștigat în septembrie alegerile pentru primăria Miercurea Ciuc.
Sursa: G4Media
- Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă – infractorii bugetului național. “Pușculița magică” se va transforma în dosar penalCeea ce au făcut guvernele conduse de Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu cu fondul de rezervă bugetară al Guvernului nu este politică. Este crimă organizată de la vârful statului. Sub paravanul urgenței și al “nevoilor comunităților locale”, zeci de miliarde de lei au fost direcționați discreționar, ilegal, pentru a cumpăra influență, voturi și tăcere. Această …
- Austria ține prețurile mari la energie în România, Bulgaria și GreciaConsumatorii industriali de energie electrică din România, Bulgaria și Grecia au cerut Comisiei Europene stabilirea unui mecanism de sprijin în raport cu prețurile angro mari la electricitate suportate de industriile energointensive, în special de cele din Europa de Sud-Est, din cauza fragmentării pieței europene unice de profil ca urmare a insuficienței interconexiunilor energetice dintre țările …
- Ipocrizia ministrului Energiei: Dacă subordonații mei directori își scad salariul cu 20% mi-l scad și euMinistrul Energiei, Bogdan Ivan, a declarat joi, despre renunţarea benevolă a unei părţi din salariu, de către şefii din companiile din energie, că dacă ei îşi scad 20% din salariu, este dispus să îşi scadă şi ei salariul cu 20%. ”Dacă avem o decizie guvernamentală asumată de premier, este evident că o să port această …
- Sindicaliştii de la Apele Române protestează în faţa Ministerului Mediului: Tăiaţi bani de la parlamentari, nu de la noi!Câteva zeci de sindicalişti de la Apele Române protestează, vineri, pentru două ore, în faţa Ministerului Mediului, faţă de diminuarea veniturilor salariale prin reducerea sporului de condiţii vătămătoare de muncă. Acţiunea, care se va desfăşura până la ora 13:00, se înscrie în seria protestelor stabilite de Blocul Naţional Sindical (BNS) şi începute cu o zi în urmă …
- Sorin Faur: România a fost laborator și poligon pentru numeroase clase de muniție cu care se rade sistematic de pe fața pământului democrația liberală, în sensul ei nepervertit de ideologii ultimului sfert de veacRomânia a fost laborator și poligon pentru numeroase clase de muniție cu care se rade sistematic de pe fața pământului democrația liberală, în sensul ei nepervertit de ideologii ultimului sfert de veac. De fapt, „ideologi” e o etichetă exagerat de generoasă. În fond, doar niște activiști cu propaganda ai unor entități dubioase care îi plătesc …