Politică

Lista secțiilor de vot din diaspora și programul la alegerile europarlamentare 2024

Secțiile de votare pentru alegerile europarlamentare 2024 care vor avea loc duminică, 9 iunie, vor fi deschise în intervalul orar 7:00-22:00, ora locală din fiecare localitate în care se află secția de vot. ​Votarea în străinătate începe sâmbătă, de la ora 22:00, ora României, cu deschiderea primei secții de votare în Noua Zeelandă.

Peste 2,5 milioane de buletine de vot au fost trimise în cele 915 secții de votare pentru alegerile europarlamentare de duminică, 9 iunie. Cele mai multe dintre secțiile de vot vor fi în Italia, Spania și Marea Britanie, au informat într-o conferință de presă reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

AICI lista secțiile de votare din străinătate.

Programul secțiilor de votare din diaspora: 7:00-22:00

Votarea în secțiile de vot din străinătate începe la ora locală 7:00 și se încheie la ora locală 22:00. Totuși, președinții secțiilor de vot pot decide prelungirea votului până la ora 23:59 dacă sunt persoane care stau la rând și nu reușesc să voteze până la ora 22:00.

Votarea în străinătate începe sâmbătă, de la ora 22:00, ora României, cu deschiderea primei secții de votare în Noua Zeelandă.

„Se va desfășura, în funcție de fusul orar, pe durata a 34 de ore, ultimele secții din străinătate închizând votarea luni, 10 iunie, ora 8:00, ora României. Secțiile care vor închide ultimele sunt cele aflate pe Coasta de Vest a SUA și în Canada”, a declarat într-o conferință de presă reprezentantul MAE cu însărcinări speciale pentru procesele electorale în străinătate, Iulian Ivan.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button