Politică

Lista PSD-PNL la Bruxelles plină de combinatori, escroci și expirați politic

După alegerile europarlamentare din 2019, România are alocate 33 de locuri în Parlamentul European. Avem a șasea cea mai mare delegație de europarlamentari din UE. Partidul Național Liberal (PNL) și Partidul Social Democrat (PSD) au fost principalii competitori ai alegerilor trecute, așa că au obținut cel mai mare număr de mandate, urmate la mică diferență de alianța dintre USR și PLUS (actualul REPER), destrămată între timp.

Europarlamentarii aleși au promis să reprezinte interesele României în contextul mai larg al politicilor UE, concentrându-se pe aspecte precum fondurile europene, politica agricolă comună și securitatea la frontierele externe ale Uniunii. Din păcate nimic nu s-a întâmplat în interesul României. Europarlamentarii trimiși de PSD, PNL și USR la Bruxelles au luptat pentru propriile interese, iar la votul comun au luat poziția ghiocel pentru a nu deranja mafia de la Comisia Europeană, în speranța că pot fura liniștiți banii europeni acasă în România și nimeni nu îi va trage la răspundere.

Probabil ați auzit cu toții cum Delta Dunării a fost transformată în pășune pentru ca familia mafiotului pesedist Paul Stănescu ca să primească subvenții de la Uniunea Europeană. Paul Stănescu o trimite mai nou pe Gabriela Firea la Bruxelles, chiar dacă e umflată cu pompa de televiziunile mafiei în sondajele pentru primăria Capitalei.

Prezența nu este un indicator publicat de către Parlamentul European, în secțiunea care redă activitatea eurodeputaților. Politico a elaborat un studiu propriu, potrivit căruia doi eurodeputați români se numără în topul absenților din Parlamentul European: Claudiu Manda (PSD) și Rareș Bogdan (PNL).

Vom încerca să schimbăm Europa cu Mihai Tudose și cu Vasile Blaga, cu Rareș Bogdan, cu  Daniel Buda pe post de  mitralieră verbală și cu un Gh. Cârciu (?)  de la Departamentul Românilor de Pretutindeni pe post de mut-necunoscut. Lista se  completează cu  Madam Grapini, ca o confirmare că  fantomaticul  PPUSL va fi din nou în Parlamentul European și în Parlamentul Românei, tot sub pălăria PSD, ca  răsplată pentru  propaganda deșănțată de la Antena 3 și Antena 1 și de pe celealalte canale ale familiei Voiculescu.

Microscopicul gîndac politic agățat de  audiența Antenelor va primi cu siguranță și un minister sau două și va beneficia mai departe de contractele de publicitate cu guvernul și cu agențiile publice și de Ciolacu pe post  invitat special în studio de cîte ori o face lată (să o dreagă!) și de cîte ori îi iese cîte ceva (să se laude). Pentru a cincea sau a șasea oară, Dan Voiculescu cu al său PPUSL cîștigă medalia de aur la Campionatul național al oportunismului politic.

Pentru această listă încălecată ca o funie de ceapă, unul de-al lor și unul de-al celorlalți, s-a  desfășurat tot tărăboiul cu comasatele?  Scandal fără rost și nimic mai mult, care n-a  adus nimic nou. Parcă oul s-a mai întors o dată. A ajuns Falcă mai la coadă. O fi un semn că se apropie de expulzarea din casieria europeană de la Bruxelles.

Poate că această comasare să mai fi fost încropită pentru a oferi și o atelă și o cîrjă pentru PNL. Președintele  Klaus Iohannis o fi insistat să nu-i lase de izbeliște după ce i-a nenorocit. Comasarea  alegerilor  europarlamentare  cu localele și cu desemnații celor două partide pe o singură listă are drept scop un fel de dregerea busuiocului pentru PNL. Nu se va  mai vedea atît de  clar că liberalii  arată a partid căzut în groapa de la budă.

În ce privește alegerile locale, surori cu aceste europarlamentare, nu prea văd cum vor genera o schimbare în modul celor care ne reprezintă țara. Doar n-or exersa  franceza și engleza prin comunele patriei. Mai ales, Blaga și Tudose! Anonimatul prezenței noastre europene rămîne pe mai departe, semn clar că liota politică este cîntărită și ierarhizată  după contribuții financiare, după grade de rudenie și după  pofta de sinecuri a cîte unui reformat.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button