Politică

Victor Ciutacu: „Piţurcă va sta la răcoare până va decide să-l dea pe Orban”

„Dacă n-am fost în stare să producem un Platini, măcar un Pițurcă în cătușe tot eram datori omenirii. Altfel, mi se pare fabulos cum șpaga din marele dosar de corupție se cifrează la fabuloasa sumă de 10.000 euro, două tranșe, în lei, pe cardul primitorului. Și că valoarea întregului contract e mai mică decât niște comisioane pe care le știe toată Șoseaua Nordului. Plus că nici unul dintre apeviști care au șmenui hârtiile de necesitate nu e deranjat în anchetă. Altfel, ce să zic, succes domnului Bologa în campania electorală pentru un nou mandat la șefia DNA. Dacă tot veni vorba, aceleași urări și doamnei Pâțu de la DIICOT, să nu fie degeaba tot iureșul cu frații Tate”, a scris Victor Ciutacu pe Facebook.

Procurorii DNA l-au reținut și pe Gabriel Țuțu, șeful Romarm. Conform informațiilor, antrenorul și-ar fi folosit influența pentru ca niște contracte cu măști din pandemie să fie câștigate de o firmă a fiului fostului selecţioner, Alexandru Piţurcă.

Victor Ciutacu a comentat anchetarea lui Victor Piţurcă şi este de părere că fostul selecţioner nu este principala ţintă a procurorilor, ci este anchetat pentru a fi convins să ofere informaţii cu privire la înalţi demnitari din vremea stării de urgenţă, Ciutacu numindu-l aici pe Ludovic Orban, premier la data comiterii faptelor menţionate în dosar.

„Nu stiu daca e doar inceputul sau e doar o rafuiala politica. In timp ce noi stateam toti in casa si ne controla Vela cu politia la usa, baietii destepti faceau munti de bani pe starea de urgenta si aduceau masti neconforme. Doi la mana, Piturca este foarte apropiat de Ludovic Orban, exact prim-ministrul de la momentul respectiv, care a dat starea de urgenta.

Daca ma intrebi pe mine, Piturca e fragezit ca sa-l scrie pe Orban, mai ales in contextul in care lui Orban i-a mai aparut si o amanta care si-a adus aminte ce facea ea la betie.

Nu-mi spuneti mie ca marele corupt al statului roman e Victor Piturca, desi este vorba de o suma mare. Nu vad insa sa-i intrebe nimeni de sanatate pe aia cu zacamintele petroliere, cu gazele naturale, cu compensarile la energie si-asa mai departe.

E bine ca se ajunge si la perioada starii de urgenta, e bine ca insepe sa intrebe lumea ce faceau demnitarii patriei la momentul respectiv, nasol este ca e din nou nevoie de un moment politic, nu stiu care e momentul politic de e vizat Orban, dar e nevoie de asa ceva ca sa vedem in spate.

Ce, lumea nu stie cum se aduceau mastile in starea de urgenta? Lumea nu stie cum zburau avioanele la Istanbul? Apropos, pe Arafat l-a intrebat cineva de sanatate despre combinezoanele alea platite in avans si nelivrate? Dar despre masti? Dar despre izolete? Ca daca tot e sa-i ia pe astia, pai sa-i ia pe toti, taticu’.

Iar ce facea Ţuţu ala la Romarm era de notorietatea notorietatii, stia tot Bucurestiul ce afaceri se faceau la Romarm pe vremea respectiva. Apropos, stiti cine era ministrul Apărării la vremea respectiva? Ca titularul de contract era MApN. Domnul general Nicolae Ciucă.

Deci hai sa fim seriosi, toata lumea a fost bagata, mai mult sau mai putin, unii probabil ca au acceptat, unii au si beneficiat, asta ramane sa ne arate vasnicii procurori ai DNA.

Dar, repet, Victor Piturca va sta acolo, la racoare, pana va decide sa-l dea pe Orban.”, a spus Victor Ciutacu.

Avocatul Bogdan Bărbuceanu a mai spus, pentru DC News, că, dacă va fi condamnat, Victor Pițurcă riscă o pedeapsă maximă pentru fapta de trafic de influență, plus o altă pedeapsă pentru că fapta a fost săvârșită în condiții de stare de urgență.

„Deoarece fapta s-ar fi săvârșit în circumstanțe agravante (n.r. starea de urgență din pandemie), se mai poate adăuga, la pedeapsa maximă de șapte ani, încă un spor de până la doi ani. Discutăm de un maxim de nouă ani în cazul reținerii circumstanţelor agravante.

Dacă fapta este săvârșită profitând de o stare de urgență, cum a fost în cazul pandemiei, este o circumstanță agravantă prevăzută de Articolul 77, litera G, Cod Penal, ceea ce prevede posibilitatea majorării pedepsei cu până la doi ani. Acest lucru se poate întâmpla doar dacă există probe și e găsit vinovat“, a spus avocatul Bogdan Bărbuceanu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button