Știrile 60m.RO

Lilian Scripnic: Noile măsuri fiscale sunt dezastruoase. AUR a solicitat ca Avocatul Poporului să intervină de urgență

Noua legislație a contractelor part-time, care a intrat în vigoare de la 1 august a.c., este dezastruoasă. Deși a fost gândită de către coaliția PNL-PSD cu scopul de a colecta mai mulți bani la bugetul de stat, suprataxarea nu doar că nu are efectul scontat, ci forțează firmele să concedieze angajații care au contract de muncă part-time. În acest context, AUR a solicitat ca Avocatul Poporului să intervină de urgență, a precizat deputatul Lilian Scripnic.

Lilian Scripnic a arătat că, potrivit specialiștilor, noua reglementare va duce la creșterea numărului celor care muncesc la negru, îndeosebi în domenii precum construcțiile și curățenie. El a explicat că, înainte de 1 august, pentru un salariat care acum lucra 4 ore pentru un salariu de 800 de lei brut, angajatorul plătea contribuții la stat de 299 de lei. După noua reglementare, salariul va rămâne același, însă compania va avea de dat la stat 894 de lei, adică de aproape trei ori mai mulți bani, a punctat Scripnic.

Deputatul AUR a declarat că, având în vedere politicile antinaționale ale PSD și PNL, Alianța pentru Unirea Românilor a solicitat Avocatului Poporului să conteste la CCR Ordonanța de Urgență cu modificările aduse Codului Fiscal.

„Aceste legi se dovedesc a fi date pentru descurajarea mediului privat și pentru transformarea actului muncii într-unul bolnav și deloc sustenabil. Prin suprimarea angajaților part-time, statul român pierde din încasările care se percepeau pe salariul brut al acestora. Prin munca la negru, angajatul este descoperit atât din punct de vedere medical cât și legal, pentru că riscă amenzi și nici nu este asigurat în cazul în care pățește ceva”, a punctat Lilian Scripnic.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button