Politică

Lilian Scripnic (AUR), întrebare pentru ANI: Este ministrul Virgil Popescu în conflict de interese?

Deputatul AUR Lilian Scripnic a solicitat Agenției Naționale pentru Integritate, la sfârșitul lunii martie, să analizeze situația ministrului Energiei, Virgil Popescu, și să stabilească dacă acesta este în conflict de interese. Virgil Popescu deține acțiuni la SC Petrom SA, iar soția sa este angajat al OMV Petrom. Până la această oră ANI nu a oferit niciun răspuns.

Lilian Scripnic a cerut ANI să analizeze cazul ministrului Virgil Popescu – în legătură cu interesele sale economice pe piața energiei din România, în contextul creșterii prețurilor la energie și al incapacității decidenților politice de a veni în sprijinul populației afectată de acest fenomen.

„Mai mult, am avut în vedere și faptul că pe perioada mandatului domnului Virgil Daniel Popescu producția de petrol s-a diminuat, iar Comisia Națională de Strategie și Prognoza reliefează o scădere constantă a producției interne pe mulți ani de acum înainte. Ministrul Energiei a avut rolul decisiv în sistarea lucrărilor la anumite sonde de foraj, în dezacord cu responsabilitatea dată de lege de a asigura prin deciziile sale buna desfășurare a proceselor”, a punctat deputatul AUR.

Scripnic a subliniat că, prin politica derulată de Ministerul Energiei s-a creat un deficit care generează un comportament speculativ pe piața energiei. „Suntem îndreptățiți să suspectăm o posibilă premeditare în a crea deficiențe pe piața energiei pentru propriile interese. potrivit informațiilor vehiculate în spațiul public, odată cu creșterea constantă a prețului la carburant OMV Petrom a înregistrat câștiguri substanțiale”, a precizat acesta.  

Deși au trecut mai bine de 30 de zile de la această solicitare, ANI nu a revenit cu niciun răspuns privind situația semnalată de către deputatul AUR Lilian Scripnic.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button