Știrile 60m.RO

Lilian Scripnic (AUR): Dragi gălățeni, sunt indignat și revoltat de ceea ce se întâmplă în orașul nostru!

Deputatul Lilian Scripnic (AUR) transmite că este indignat și revoltat de ceea ce se întâmplă Galați, arătând că taxa pe apa de ploaie trebuie anulată cât mai repede, deoarece și așa gălățenii sunt împovărați de taxele și impozitele plătite anual!

  • ”Dragi gălățeni, sunt indignat și revoltat de ceea ce se întâmplă în orașul nostru. Este o nedreptate fără margini, care ne afectează pe toți, indiferent de culoarea politică.

Taxa pe apa de ploaie este o taxă care se aplică pe metrul pătrat de suprafață impermeabilă, adică pe acoperișuri, trotuare, parcări, etc. Această taxă se presupune că ar acoperi costurile de colectare și tratare a apei meteorice, care altfel ar provoca inundații și poluare.

Dar ce se întâmplă în realitate? În realitate, noi plătim deja pentru canalizare și epurare, pentru ce să mai plătim și pentru apa meteorică? Ce face primăria cu banii noștri? De ce să suportăm noi consecințele unei infrastructurii defectuoase și a unei gestionări ineficiente?

În Galați, taxa pe apa de ploaie este de 0,3 lei pe metru pătrat de suprafață impermeabilă.

Asta înseamnă că un gălățean care locuiește într-o casă cu un acoperiș de 100 de metri pătrați plătește 30 de lei pe lună doar pentru apa de ploaie. Un gălățean care are și o parcare de 50 de metri pătrați plătește 45 de lei pe lună. Un gălățean care are și o terasă de 20 de metri pătrați plătește 51 de lei pe lună. Și așa mai departe.

Aceste sume se adună și devin o povară pentru populație, mai ales în condițiile în care salariile și pensiile sunt mici, iar prețurile sunt mari. Aceste sume sunt niște bani aruncați pe fereastră, pentru că nu se vede nicio îmbunătățire a situației. Dimpotrivă, în fiecare an avem parte de inundații, deversări de ape uzate, mirosuri neplăcute și boli.

Această taxă aberantă trebuie anulată cât mai repede, deoarece și așa gălățenii sunt împovărați de taxele și impozitele plătite anual!”, este mesajul deputatului Lilian Scripnic.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button