Știrile 60m.RO

Lilian Scripnic (AUR): Clanul Coldea, cangrena democraţiei româneşti

Într-o declarație politică, deputatul AUR Lilian Scripnic a vorbit despre cum a acaparat clanul Coldea sistemul de justiție, care a devenit astfel o armă prin care acest grup infracțional organizat fie distrugea adversarii, fie șantaja investitori pentru a-i stoarce de bani sau pentru a le fura afacerile.

Sub conducerea lui Coldea și a asociaților săi, s-a creat o rețea toxică, transformând efectiv justiția într-o armă pentru câștigul lor personal.

„Coldea şi acoliţii săi au reuşit să formeze o reţea toxică prin care au transformat sistemul de justiţie în propria lor armă prin care, fie îşi distrugeau advesarii, fie şantajau investitori pentru ai stoarce de bani sau pentru a le fura afacerile.

Denumeau instanţele judecătoreşti Câmp tactic. Dar oare cine erau soldaţii de pe câmpul tactic? Magistraţii, procurorii şi judecătorii care şi-au pătat şi batjocorit demnitatea profesională şi au folosit, în mod abuziv, independenţa şi inamovibilitatea de care se bucurau, pentru a obţine avantaje materiale sau administrative, pentru a promova pe scară ierarhică, în mod nemeritat, mai repede decât colegii lor cinstiţi şi pentru a se acoperi de privilegii”, a afirmat deputatul, care a precizat că nicidecum nu contestă dosarele evidente de corupţie. Dimpotrivă, AUR sprijină și susțină moral şi politic o justiţie corectă şi onestă şi milităm prin toate mijloacele pentru reformarea Ministerului de Interne.

Însă, nu trebuie să uităm că guvernanții au tăcut în mod culpabil de fiecare dată când „Clanul Coldea” mai făcea o victimă, pentru că le convenea, a punctat Scripnic. În timp ce acum se arată indignați vizavi de dezvăluirile legate de activităților Clanului Coldea, cei aflați la putere au rămas tăcuți ani de zile, beneficiind de acțiunile grupului prin eliminarea rivalilor interni și consolidarea propriei lor puteri.

„Astăzi vedem cum Ciolacu şi Ciucă se agită şi se lamentează de această situaţie gravă care i-a „oprimat” pe bieţii de ei în ultimii 15 ani, de când a început Coldea să îşi formeze reţeaua. Dar niciunul din politicienii aflaţi la conducerea PSD şi PNL nu scot o vorbă de cum au folosit acest sistem corupt infiltrat în SRI şi instanţele judecătoreşti.

Mai mult de atât, PNL-ul, în special prin actualul ministru al justiţiei, dar şi prin cel ce conduce internele acum şi care a „călărit” în trecut justiţia, au făcut, în ultimii 15 ani, mai multe modificări legislative care să blocheze accesul în administraţie pentru oamenii cărora reţeaua Coldea le distrugea viaţa şi cariera şi ,în acest fel, să îşi elimine definitiv adversarii”.

Ei distrugeau viaţa şi carierele funcţionarilor sau politicienilor, care nu acceptau să execute ordinele nelegale primite

Lilian Scripnic a subliniat că PSD și PNL, prin manevre legislative și alianțe strategice, au perpetuat influența Clanului Coldea, manipulând cadrul legal în avantajul lor. Această abordare machiavelică le-a permis să neutralizeze eficient opoziția, simulând inocența.

„Ei aplică, zilnic, deviza Când nu poţi învinge un duşman, fă-l prieten. Ca urmare, acum s-au gândit că decât să distrugă sistemul ticăloşit băsesciano-securist, mai bine îl folosesc şi atacă prin sistem singurul adversar politic redutabil, în speranţa că îl va îngenunchia. Clanul Coldea lovea nu numai pentru avantaje materiale. Ei distrugeau viaţa şi carierele funcţionarilor sau politicienilor, care nu acceptau să execute ordinele nelegale primite, nu numai de la conducerea clanului în mod direct, dar şi de la slugile clanului din ţară şi puteau să le incomodeze acţiunile.

Noi, cei care ne luptăm pentru o societate cu adevărat liberă şi democratică, curaţată de influenţe necinstite sau conspiraţii tenebroase în mediul politic, am putea fi orbiţi de aceste dezvăluiri de la nivel central, dar nu putem trece cu vederea şi nu trebuie să o facem. Acest fenomen s-a dezvoltat în fiecare judeţ şi a fost propagat de cele mai multe ori prin oamenii care sunt astăzi la conducerea administraţiei locale. Nu uitaţi, români!! Cei care sunt în funcţii astăzi şi se declară victime sunt cei care au profitat de corupţia făcută de „Clanul Coldea”, a mai spus Lilian Scripnic.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button