Politică

Ligiei Deca, despre comentariile șterse de pe Facebook de angajații ministerului Educației: Nu putem lăsa un cont de ministru, citit de elevi, cu măscări sau înjurături

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a explicat vineri că angajaţii care se ocupă de comunicare în ministerul pe care îl conduce nu şterg comentariile negative postate online, ci le „moderează” în sensul în care cele care conţin injurii sunt şterse, nu cele dezaprobatoare la adresa sa.

„Mesajele de pe Facebook nu sunt şterse, ele sunt moderate, ca la orice cont public. Spaţiul de social media, spaţiul Facebook este, conform deciziilor instanţelor, un spaţiu public. Aşa cum nu înjurăm pe stradă şi nu lăsăm înjurături pe pereţii şcolilor si ai caselor, aşa nu putem lăsa un cont de ministru, care este citit de către elevii din toată ţara, cu măscări sau cu înjurături. Nu am spus niciodată că acele comentarii negative sunt moderate. Din contră, dacă cineva consultă pagina mea de Facebook, o să vadă că există şi comentarii pozitive, şi comentarii negative. Însă eu cred că trebuie să existe civism în ceea ce înseamnă dialogul între noi şi, aşa cum nu avem un dialog necivilizat în relaţiile sociale de zi cu zi, faţă în faţă, aşa trebuie să avem grijă să avem un limbaj civilizat şi în mediul online şi aceasta a fost declaraţia mea la lansarea ghidului Salvaţi Copiii care viza tocmai evitarea bullyingului în mediul online”, a afirmat, vineri, la Sinaia, Ligia Deca, răspunzând unei întrebări din partea jurnaliştilor.

„Mă încarc negativ dacă nu sunt șterse repede”

Afirmaţiile au fost făcute în contextul în care ministrul a fost întrebat dacă subalternii săi şterg comentariile negative de pe Facebook.

„Atunci când postez ceva referitor la activitatea mea de ministru… Sigur, colegii mei de la Comunicare se ocupă să şteargă astfel de lucruri, dar sunt foarte multe înjurături, atacuri la persoană, neadevăruri, chestiuni care ţin de caracteristicile mele fizice sau de cum mă îmbrac sau de familia mea şi aşa mai departe. Şi eu sunt un adult care ştiu mecanismul psihologic care generează astfel de chestiuni, ştiu că nu e vorba despre mine şi, cu toate acestea, dacă n-apucă colegii mei să le şteargă suficient de repede, mă încarc negativ. Am o zi proastă!”, spunea Ligia Deca în urmă cu câteva zile, la evenimentul de lansare a Ghidului utilizării în siguranţă a internetului.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button