Internațional

Liderul extremei stângi din Norvegia demisionează după ce fură o pereche de ochelari Hugo Boss dintr-un duty-free pe aeroportul din Oslo

Liderul extremei stângi norvegiene, deputatul Bjørnar Moxnes, în vârstă de 41 de ani, a demisionat de la conducerea Partidului Rødt (Roşu, extremă stânga) , luni, după ce a fost atacat din cauză că a furat nişte ochelari de soare Hugo Boss dintr-un butic de pe aeroportul din Oslo, invocând o ”neatenţie” pentru a justifica acest furt, la 30 iunie, însă şi-a schimbat de mai multe ori ”dezvăluirile”, relatează AFP.

”Am făcut o mare greşeală şi am înrăutăţit şi mai mult lucrurile prin felul în care am gestionat asta după aia”, scrie pe Facebook Bjørnar Moxnes.

”Îmi pare cu adevărat rău şi ţin să-mi cer scuze”, scrie el.

Bjørnar Moxnes anunţa la 30 iunie că a fost amendat cu 3.000 de coroane norvegiene (250 de euro) din cauză că a luat fără să plătească ochelari de soare marca Hugo Boss în valoare de 1.199 de coroane norvegiene (aproximativ 100 de euro) dintr-un butic duty-free de pe aeroportul din Oslo cu două săptămâni în urmă.

Liderul politic a invocat o ”neatenţie”, însă şi-a schimbat versiunea de mai multe ori de-a lungul unor ”dezvăluiri” despre acest episod – surprins de o cameră de supraveghere, care par să-i slăbească versiunea unei ”uitări”.

Bjørnar Moxnes, care se află în concediu pe caz de boală, renunţă la postul de conducerea Partidului Rødt (”Roşu”), pe care-l conduce de 11 ani, pe care l-a dezvoltat şi care a obţinut şapte mandate în Parlament, în alegerile legislative din 2021.

Potrivit regulilor aflate în Norvegia, este imposibil să renunţi la funcţii alese – precum cea de deputat – în cursul mandatului.

Marie Sneve Martinussen, în vârstă de 37 de ani, numărul doi în partid, preai provizoiu conducerea formaţiunii.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button