Internațional

Lider politic francez, despre Zelenski: Cât de mult îl vom mai urmări pe acest nebun? Până la Războiul Mondial nuclear?!

Florian Philippot, liderul partidului francez „Patrioții” și fost membru al Parlamentului European, se arată indignat de faptul că lumea Occidentală îl sprijină atât de mult pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski. În ultimul său mesaj, Philippot spune despre Zelenski că este „nebun”. Reacția acestuia vine după anunțul Occidentului de a livra tancuri către Ucraina. Trebuie menționat tot în acest context că Florian Philippot susține ieșirea Franței din UE, mișcarea FRExit.

„Chiar acum, Zelensky ‘revendica avioane de luptă și rachete cu rază lungă de acțiune din Vest‘. Cât de mult îl vom mai urmări pe acest nebun? Până la războiul mondial nuclear?!”, a scirs Filippo pe contul său de Twitter. Politicianul francez a numit livrarea de tancuri către Ucraina drept „cea mai scurtă cale spre cel de-al Treilea Război Mondial”.

„NATO a dorit de ani de zile această escaladare la război mondial. Conform „Strategia NATO 2030”: totul este acolo! Nu e jocul Franței! Trebuie să ieșim urgent din nebunia asta!”, a mai adăugat politicianul francez.

Trebuie spus că reacții dure au avut loc și la Moscova. De pildă prezentatorul TV rus Vladimir Solovyov a îndemnat Kremlinul să bombardeze Germania. Germanii trebuie să „știe ce noi lideri naziști au crescut și adus la putere”, a spus prezentatorul. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button